Anasayfa » MANŞET » 8 MART RESMİ TATİL OLSUN!
8 MART RESMİ TATİL OLSUN!

8 MART RESMİ TATİL OLSUN!

8 MART KADINLARIN ULUSLARARASI BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ

Savaşın derinleştirilerek devam ettiği, tekçi, otoriter ve faşizan anlayışla tüm muhalif kesimlere karşı cadı avının başlatıldığı, kadın emekçilere yönelik güvencesiz esnek çalışmanın önünü açan yasal değişikliklerin yapıldığı böylesi can yakıcı bir süreçte 8 Mart’a doğru gidiyoruz.

YAŞAM VE İŞ GÜVENCEMİZ İÇİN KESK’Lİ KADINLAR MÜCADELEDE ISRAR EDİYOR!” şiarıyla gerçekleştireceğimiz 8 MART etkinliklerimizde bu yıl öne çıkaracağımız taleplerimiz, kadın gündemi açısından yakıcılığı artarak devam eden savaş ve güvencesizlik ekseninde olacaktır. Bu vesileyle; AKP’nin savaş ve cinsiyetçi emek politikaları teşhir edilecek, bütçenin kadınları yok sayan savaş bütçesi olduğunu, yarı zamanlı çalışmanın yasalaştığı bu süreçte, güvencesiz çalışmanın kadınların annelik kimliği üzerinden meşrulaştırılarak temel çalışma biçimi haline getirilmek istendiği konuları öne çıkarılacaktır.

Bu kapsamda;

1)      3 Mart Perşembe günü Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde saat:12.30 da ”Savaşı, Güvencesizliği ve Kadın Düşmanı Politikaları Reddediyoruz!’‘ başlıklı açıklaması yapılacaktır.

2) Yaşam, Emek, Barış ve Özgürlük için Direnişteyiz! Direnişimizle kazandığımız haklara sahip çıkmak ve talep ettiğimiz hakların gerçekleşmesini sağlamak için tüm kadınları, 6 Martta Ankara Kadın Platformu ile birlikte gerçekleştireceğimiz 8 Mart Kadın Mitingi’ne çağırıyoruz! 6 Mart Pazar Saat:12.00 Kolej Meydanında toplanılacaktır.

3)      7 Mart 2016 Pazartesi günü saat 18.00 da Yüksel Caddesinden Sakarya Meydanına meşaleli yürüyüş gerçekleştirilerek ve temel taleplerimiz ifade edilecektir.

4)      8 Mart 2016 Salı günü yıllardır ilkesel olarak gerçekleştirdiğimiz üzere; 8 Mart’ı gününde kutlamak ve ”Resmi Tatil İlan Edilsin”  talebinin öne çıkarılarak fiilen hayata geçirmek için hizmet üretmiyoruz saat 12.30 da Sakarya Meydanında toplanılacak ve Yüksel Caddesine yürüyüşle geçilecektir. Yüksel Caddesindeki Programın bitiminden sonra saat 14.30 da etkinliğe katılan tüm kadın arkadaşlarımızla Büyülü Fener Sinemasında DİREN filmini izleyeceğiz..

Tüm Sağlık Emekçisi Kadın Arkadaşlarımızı taleplerimize sahip çıkmaya,

Yaşam ve İş Güvencemiz İçin omuz omuza mücadeleyle SESimizi büyütmeye davet ediyoruz.

Yaşasın 8 Mart ve örgütlü Kadın Mücadelemiz!

#8marttatilolsun

#kadınbakanlığıistiyoruz

#kreşistiyoruz

#kadınlaragüvenceliiş

afis8mart_2016