Anasayfa » YAYINLAR » AFİŞ » “O’HAL’DE DİRENİYORUZ” OHAL BAHANE EDİLEREK KHK LERLE İŞTEN ATMALARA KARŞI EYLEM PROGRAMI
“O’HAL’DE DİRENİYORUZ” OHAL BAHANE EDİLEREK KHK LERLE İŞTEN ATMALARA KARŞI EYLEM PROGRAMI

“O’HAL’DE DİRENİYORUZ” OHAL BAHANE EDİLEREK KHK LERLE İŞTEN ATMALARA KARŞI EYLEM PROGRAMI

KESK’in eylem takvimi

  • Mücadele programımızın startı; 29 Eylül Perşembe gününden başlayarak işyerlerinde ve yerellerde;
    1. OHAL kaldırılsın
    2. KHK’lar geri çekilsin
    3. İhraç edilen ve açığa alınan kamu emekçileri derhal görevlerine iade edilsin,
    4. İş güvencemizi ortadan kaldırmayı hedefleyen düzenlemeler kaldırılsın, talepleri ile tüm illerde bir imza kampanyası ile verilecektir. İmza kampanyası metni ekte sunulmuştur.
  • 29 Eylül Perşembe gününden başlayarak 15 Ekim tarihine kadar işyerlerinde, kent meydanlarında kuracağımız stantlarda “İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu ağır saldırıyı da püskürteceğiz” başlıklı bildiri dağıtımı yapılacaktır.
  • 29 Eylül 2016 tarihinden itibaren işyeri ağırlıklı (işyeri toplantıları, büyük iş yerleri önünde basın açıklamaları, işyeri ziyaretleri, konuya ilişkin materyallerin yaygın dağıtımı vb.) çalışmalar planlanarak etkili şekilde hayata geçirilecektir.
  • 1 Ekim 2016 tarihinde tüm illerde, diğer emek ve demokrasi güçlerinin katılımıyla, yeri ve saati şubeler platformlarımız tarafından belirlenen merkezi basın açıklamaları yapılacaktır.
  • 5 Ekim Dünya Öğretmeler Günü vesilesiyle 5 Ekim 2016 Çarşamba günü “Güçlü ve Demokratik Bir Toplum İçin Öğretmene Değer Ver!” teması ile illerden katılımla Ankara’da, Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi yapılacaktır. Ayrıntılı program daha sonra paylaşılacaktır.
  • 1-2 ve 6-7-8 Ekim tarihlerinde öncelikli olarak açığa almaların yüksek olduğu illerden başlayarak, işyeri temsilcilerimiz ve en kitlesel üye katılımı sağlanarak, KESK ve sendikalarımızın MYK üyelerinin katılımıyla, geniş salon toplantıları yapılacaktır. Toplantıların tarihi ekteki çizelgede belirtilmiştir.
  • 10 Ekim katliamının yıl dönümünde yurt çapında yapacağımız eylem ve etkinliklerle barış karanfillerimizi anacağız. Ankara’da 10 Ekim 2016 Pazartesi günü, saat 10.04’te yapılacak anma etkinliği kitlesel yapılacak olup şimdiden hazırlıkları başlatılacaktır.
  • 12 Ekim 2016 tarihinde, “İşimize Ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz, Bu Ağır Saldırıyı Da Püskürteceğiz!” şiarı ile illerden yola çıkan yürüyüş kolları 15 Ekim sabahı Ankara’da olacaktır. Yürüyüş kolları çizelgesi ve programı daha sonra gönderilecektir.

ohalde_diren