Anasayfa » MANŞET » EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ ANKARA’DA SONLANDI !
EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ ANKARA’DA SONLANDI !

EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ ANKARA’DA SONLANDI !

KHK’lerle görevlerinden ihraç edilen KESK ‘e bağlı emekçilerin 21 aralık tarihinde İstanbul Kadıköy’den ‘İşimi, ekmeğimi geri istiyorum’ şiarı ile başlattığı EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ 4. gününde Ankara’ya ulaştı.

Bugün saat 12.00’da KESK binası önünden  “İşimi, Ekmeğimi Geri İstiyorum”“Zafer direnen emekçilerin olacak” “Çalmadık, çırpmadık, kandırılmadık” sloganlarıyla Sakarya Meydanı’na ulaşan EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ’ne demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler de destek verdi.

Sakarya Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, konuşma yaptı. Konuşmasında ; “ Kurulduğumuz günden beri emek ve demokrasi mücadelesini bir arada yürüten 3 milyon kamu emekçisinin sesiyiz. Açığa alınan arkadaşlarımızı nasıl geri döndürdüysek, ihraç edilen arkadaşlarımızı da işine geri döndüreceğiz” dedi.

Konuşmasının devamında ; OHAL’in derhal kaldırılması, KHK’lerin iptal edilmesi, ihraç edilen/açığa alınan kamu emekçilerinin göreve iadesi, soruşturmaların son bulması için başlayan EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ’nün bir son değil başlangıç olduğunu ifade eden Lami Özgen,  emek ve demokrasi mücadelesinde bu ülkenin muhalif bütün kesimlerine, akademisyenlerine, kadınlarına, aydınlarına, gazetecilerine, belediye başkanlarına, milletvekillerine, alevilerine, kürtlere yönelik baskı politikalarını kınayarak, geçmişten bugüne 38 yıl önce Maraş’ta yaşanan katliamı hatırlattı.

Aynı zihniyetin bugün de var olduğunu, buna karşı emek ve demokrasi mücadelesinde Konfederasyonumuzun asla susmadığını, biat etmediğini, her zeminde mücadeleyi büyüttüğünü, diz çökmediğini, hak verilmez alınır ilkesinin bir kez daha Konfederasyonumuzun eylemleriyle karşılık bulduğunu dile getirdi.

Daha sonra TTB adına Dr. Selma Güngör, TMMOB adına Emin Koraman ve  CHP Milletvekili Murat Emir de birer konuşma yaptılar. Yapılan açıklamalardan sonra halaylarla halaylar ve  sloganlarla EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ sonlandırıldı.

emek_yuruyusu_ankara_1

emek_yuruyusu_ankara_2

emek_yuruyusu_ankara_3

emek_yuruyusu_ankara_4

emek_yuruyusu_ankara_5

emek_yuruyusu_ankara_6

emek_yuruyusu_ankara_7

emek_yuruyusu_ankara_8

emek_yuruyusu_ankara_9

emek_yuruyusu_ankara_10

emek_yuruyusu_ankara_11

emek_yuruyusu_ankara_12

emek_yuruyusu_ankara_13

emek_yuruyusu_ankara_14

emek_yuruyusu_ankara_16

emek_yuruyusu_ankara_17

emek_yuruyusu_ankara_18

emek_yuruyusu_ankara_19

emek_yuruyusu_ankara_20

emek_yuruyusu_ankara_21

emek_yuruyusu_ankara_22

emek_yuruyusu_ankara_23

emek_yuruyusu_ankara_24

emek_yuruyusu_ankara_25

emek_yuruyusu_ankara_26

emek_yuruyusu_ankara_27