Anasayfa » MANŞET » SES GENEL MERKEZİ; NURİYE VE SEMİH DERHAL SERBEST BIRAKILSIN !
SES GENEL MERKEZİ; NURİYE VE SEMİH DERHAL SERBEST BIRAKILSIN !

SES GENEL MERKEZİ; NURİYE VE SEMİH DERHAL SERBEST BIRAKILSIN !

SES Genel Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, KHK’ler ile ihraç edildikten sonra işlerine dönmek için çeşitli eylemler yapan, bu eylemlere duyarsız kalan hükümeti uyarmak için açlık grevine başlayan ve açlık grevinin kritik aşamasında tutuklanan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça’nın serbest bırakılması için Sincan Cezaevi önünde  bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında ; SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumları son derece kritik bir aşamadadır. Kaybedilebilecek vakit yoktur. Yaşam hakkını korumak, kamuoyu vicdanında onulmaz yaraların açılmasına,  izin vermemek, için Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilmelidir. Tek talepleri işlerine iade edilmek olan Gülmen ve Özakça’nın bu istekleri hükümet yetkilileri nezdinde dikkate alınmalı ve 106. günle birlikte açlık grevlerinde girdikleri kritik seviye gözetilerek acilen serbest bırakılmalıdır.

Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası olarak her zaman ve koşulda insanca yaşam hakkını savunmaya, üyelerimiz başta olmak üzere haksızlığa uğrayan hiçbir emekçiyi yalnız bırakmamaya devam edeceğiz”  dedi.

Gülmen ve Özakça’nın durumu hakkında bilgi almak için cezaevi müdürleri ile görüşme talebinde bulunan SES yöneticileri, bu talebe yanıt alamadı, bir memur aracılığıyla “Adalet Bakanlığının izni olmadan görüşme yapamayacaklarını ve bilgi veremeyeceği” açıklamasıyla karşılaştıklarını söyledi.

ses_cezaevi_ziyaret