Anasayfa » MANŞET » SES “ŞEHİR HASTANELERİ ÇALIŞTAYI” YAPTI
SES “ŞEHİR HASTANELERİ ÇALIŞTAYI” YAPTI

SES “ŞEHİR HASTANELERİ ÇALIŞTAYI” YAPTI

SES 16-17 Aralık Cumartesi-Pazar günü, Eğitim Sen Genel Merkez toplantı salonunda Şehir Hastaneler Çalıştayını gerçekleştirdi.

Genel Merkez Genel Sekreteri Pınar İçel, saygı duruşu ile başlattığı  Çalıştay’ın , açılış konuşmasını yapmak üzere SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara’yı davet etti. Kara :

AKP ile birlikte sağlıkta özelleştirme başlamış oldu, halkın vergisi ile sermayeyi beslemeyi hedefleyen AKP, hasta sayısını garanti ederek, önleyici sağlık yerine halkı hastalandırma çabası içindedir. Biz bu alanda emek ve meslek örgütlerine düşen görev ise halkın emeğini, sağlığını ve geleceğini topyekun düşünmek zorundayız. Bu iki gün boyunca bu meseleler üzerine tartışmalar yürüteceğiz. dedi

Kara’nın ‘Şehir Hastaneleri’nin durumuna ilişkin yaptığı konuşmanın ardından KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen davet edildi ve gündeme ilişkin konuştu.

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de şehir hastanelerinin emekçilerin haklarını gasp ettiğini ifade etti. Gezen, “Bu şehir hastaneleri halkın bütçesini, bütçe hakkımızı, gasp ediyor. Şehir hastaneleri büyük resmin bir parçasıdır, kapitalizm yaşadığı krizi aşmak için bu tür girişimlerde bulunuyor. Türkiye’de yaşananlarda bunun bir parçasıdır. Şehir hastaneleri aynı zamanda bir rant projesidir. Uluslararası sermayeden kredi alabilmek için geleceğimizi ipotek altına alıyorlar” dedi.

Konuşmacıların ardından SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden’in Kolaylaştırıcılığını yaptığı Panelin 1. Oturumunda Fuat Ercan; “Sağlık hizmeti dönüşürken devlet ve sermaye arası iç bağlantılar ” ve Selime Güzelsarı ise “Üçüncü kuşak yapısal reformlar; Kamu hizmeti anlayışından değişim” başlıklı sunumları yaptılar

Panelin 2. oturumunda ise Güray Kılıç “Şehir Hastaneleri ve Hastanecilik”, Özgür Erbaş “Şehir Hastaneleri sözleşmeleri, Ertuğrul Oruç ise “SDP Şehir Hastaneleri” başlıklı sunumları yaptılar.

Daha sonra Atölyeler oluşturuldu. Atölyeleri 2 boyunca yürüttüğü  çalışmaları ve tartışmalarında sonra öneri ve görüşlerini  Çalıştaya sundu ve son oturumda da genel öneriler doğrultusunda mücadele programı ve sonuçlar katılımcılarla paylaşıldı.
şehir_has_toplantı_1

şehir_has_toplantı_2

şehir_has_toplantı_3

şehir_has_toplantı_4

şehir_has_toplantı_5

şehir_has_toplantı_6

şehir_has_toplantı_7

şehir_has_toplantı_8

şehir_has_toplantı_9

şehir_has_toplantı_10

şehir_has_toplantı_22