Anasayfa » MANŞET » SİVAS YANIYOR HALA ! UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ, KATİLLER VE KIŞKIRTICILARI VE ORGANİZATÖRLER HESAP VERECEK
SİVAS YANIYOR HALA ! UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ, KATİLLER VE KIŞKIRTICILARI VE ORGANİZATÖRLER HESAP VERECEK

SİVAS YANIYOR HALA ! UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ, KATİLLER VE KIŞKIRTICILARI VE ORGANİZATÖRLER HESAP VERECEK

MADIMAK UNUTULMAZ HESAP GÜNÜNE KADAR !

Bundan tam 26 yıl önce , 93 yılı 2 Temmuz’unda Sivas’ta 33 can yakılarak katledildi ! Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nce organize edilen şenliklerde Madımak Oteli’nde kalan aydın ve sanatçılar yakılarak katledildi. 33 Aydın ve sanatçı devletin organize ettiği,  gerici güruhun kışkırtılarak ellerine tutuşturulan benzin bidonlarıyla yakılarak öldürüldüğü planlı bir katliamdı.

Dönemin başbakanı Tansu Çiller  “Çok şükür, otel dışındaki halkımız bir zarar görmemiştir” demişti.  Daha sonra katliamda kullanılan gerici güruhu savunan avukatlar ise AKP’den milletvekili olarak meclise girdiler.

Yıllar süren Madımak davası sonunda Başbakan R.Tayyip Erdoğan ise  “Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun” diyerek katliamı ve katilleri dolayısıyla devletin suçunu örtbas etmeye çalıştı.

Ancak katliamı organize eden “derin devlet-kontrgerilla-mit” ve gerici iktidar ne yaparsa yapsın bu ülke halklarına ve emekçilerine bu katliamı unutturamadı ! Türkiye halkı bu ve diğer katliamları unutmayacak elbet HESAP GÜNÜ GELECEK ve bütün KATLİAMLARIN HESABINI BU HALKA vereceklersivas_2019_3

sivas_2019_1

sivas_2019_2