Anasayfa » MANŞET » KESK, DÖRT KOLDAN ANKARA’YA GİRDİ “ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK”
KESK, DÖRT KOLDAN ANKARA’YA GİRDİ “ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK”

KESK, DÖRT KOLDAN ANKARA’YA GİRDİ “ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK”

KESK’e bağlı sendika MYK’larından oluşan KESK’liler 29 Ağustos’ta Muğla, Edirne, Artvin ve Van’dan dört kol şeklinde yola çıkan Yürütme Kurulu üyelerimiz ve güzergâhlarındaki çok sayıda ile uğramış, taleplerimizi ve yaklaşımımızı açıklamışlardır. Van kolunun yapacağı açıklamanın engellenmesi Ankara’da yaşanacak müdahalenin de habercisi olmuştur. Ancak KESK’liler uğradıkları illerde emek ve demokrasi güçleri temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlarımızın da yoğun ilgisi ile karşılaşmışlardır.

1 Ağustos Perşembe günü, saat 12.30’da, sendika KESK MYK üyeleri, KESK Genel Meclis üyeleri, sendikaların merkez ve şube yöneticileri, üyelerimiz, emek ve demokrasi güçleri temsilcileri, bazı CHP ve HDP milletvekillerinden oluşan kitle Ankara Bahçelievler TRT Arı Stüdyosu önünde toplanarak Bakanlık önüne yürümek istemiştir. Toplamda iki yüz metre olmayan bu yürüyüş sonunda Bakanlığa TİS sürecinde kamu emekçilerinin taleplerini dikkate alması çağrısında bulunulacaktı.

Ancak sonradan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamalarından da anlaşılacağı üzere hükümetin talimatı sonucu KESK’liler toplanma yerinde polis ablukasına alınmıştır. Ankara Valiliğinin kararı ile yürüyüşümüzün yasaklandığı ve basın açıklamasına izin vermeyecekleri söylenmiştir. Toplanma ve gösteri hakkının anayasal bir hak olduğu, TİS sürecinde bile basın açıklamasına izin verilmemesinin hukuksuzlukta tam bir keyfiliğe denk düştüğü, yürüyüşümüzün engellenmesinin suç olduğu defalarca söylenmesine rağmen güvenlik güçleri oluşturdukları çemberi kaldırmamışlardır.

Kısa süre sonra da gazla ve copla sınır tanımaksızın, aralarında görme engelli arkadaşımızın da olduğu birçok KESK üyesi, yöneticisi darp edilmiş, yaralamışlardır.

Güvenlik güçlerinin müdahalesi Anayasal güvence altında olan toplantı ve gösteri hakkının engellenmesidir ve açık bir ihlaldir. Saldırının emrini verenler ve emrin gereğini yerine getirenler suç işlemişlerdir. Hukuki girişimlerde bulunacak ve sorumluların hesap vermesi için sürecin takipçisi olacağız.

Müdahale sırasında KESK Yürütme Kurulu Üyesi İlhan Yiğit, Genel Kadın Sekreterimiz Selma Atabey, Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Hamit Kurt, Haber-Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu (ağır yaralanmıştır), Haber-Sen çalışanı Ayla Eyüpoğlu ile Uğur Çepe gözaltına alınmışlardır.

Daha sonra basın açıklamasını Kızılay’da Sakarya Caddesinde Çankaya Belediyesi önünde toplanan KESK üye ve yöneticilerinden oluşan kitle burada bir basın açıklaması yaparak saldırıyı kınamış, gözaltına alınan tüm KESK’lilerin acilen serbest bırakılması çağrısı yaptı.

KESK’in bugünkü tavrı önümüzdeki süreçte daha kararlı bir tavır alacağının da göstergesiydi atılan sloganlar.

  • ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK,
  • FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA,
  • AKP’YE KUL, SERMAYEYE KÖLE OLMAYACAĞIZ,
  • GÜVENCELİ İŞ GÜVENLİ GELECEK,
  • İŞTE SENDİKA İŞTE KESK,

 

tİS_1

tİS_2

tİS_3

tİS_4

tİS_5

tİS_6

tİS_7

tİS_8

tİS_9

tİS_10

tİS_11

tİS_12

tİS_13

tİS_14

tİS_15

tİS_16

tİS_17

tİS_18

tİS_19

tİS_20

tİS_21

tİS_22

tİS_23

tİS_24

tİS_25

tİS_26

tİS_27

tİS_28

tİS_29

tİS_30