Anasayfa » MANŞET » KESK; “SEFALETE TESLİM OLMAYACAĞIZ”
KESK; “SEFALETE TESLİM OLMAYACAĞIZ”

KESK; “SEFALETE TESLİM OLMAYACAĞIZ”

SEFALETE TESLİM OLMAYACAĞIZ

KESK Ankara Şubeler Platformu bugün (20 Ağustos 2019) öğle saatinde Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı önünde, hükümetin kamu emekçilerine ve emeklilerine yüzde 4’lük zam teklifini kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı emekçilerine ve emeklilere 2020 yılı için yüzde 4+4 ve 2021 yılı için yüzde 3+3 oranındaki zam teklifi, KESK Ankara Şubeler Platformunun yaptığı  basın açıklamasında kabul edilemez olduğu belirtilerek, hükümetin teklifi kınandı

SES Eş Başkanı İbrahim Kara’nın da katıldığı Bakanlık önünde yapılan basın açıklamasında “Hükümet zammını al başına çal”, “Sefalete teslim olmayacağız” sloganlarının atıldığı eylemde KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nusret Sulkalar, “zam teklifinin günlük bir çay parasına bile denk gelmediğini” söyledi. “İşçinin ve emekçinin enflasyon karşısında ezdirildiğini” ifade eden Sulkalar, “Kamu emekçileri ve emeklileri olarak reel gelirimiz son iki yıl içinde yüzde 40 eritilmiştir. Bu erimeyi gideremeyen sorunlarımıza çözüm üretmeyen hiçbir teklifin gerçekte karşılığı yoktur. İğneden ipliğe zamlar gelmiş ve giderek artıyor. Buna rağmen 20 milyonluk devasa bir kitleye sefalet, yoksulluk, güvencesizlik teklif ediliyor” dedi.

kesk_1_çalışmaBakanlığı