Anasayfa » MANŞET » SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İZİNLERİ HAKKINDA
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İZİNLERİ HAKKINDA

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İZİNLERİ HAKKINDA

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nın 13.03.2020 tarihli idari izin konulu yazısıyla “Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Koronavirüs Bilim Kurulu’nun mezkur hastalığın ülkemizde yayılımının önlenmesine dair tavsiyesi uyarınca benim de aralarında bulunduğum dezavantajlı grupların 16 Mart 2020 tarihinden itibaren on iki gün idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denmiş; daha sonra bu karara rağmen Sağlık Bakanlığı’nın 13.03.2020 tarihli “personel izinleri” başlıklı yazısında “kanser hastaları ve organ nakli olanların durumları kurum amirince değerlendirilerek idari izinli sayılmaları uygulamasına devam edileceği” belirtilmiş ve diğer dezavantajlı gruplar açısından herhangi bir izin uygulamasına gidilmeyeceği belirtilmiştir.
Sağlık Bakanlığına bağlı olarak çalışan ve Cumhurbaşkanlığı yazısında belirtilen ve diğer kurumlarda izinli olması uygun görülen gurupta olan üyelerimizin kurumlarına vermeleri üzerine bir dilekçe örneği hazırlanmıştır. Ayrıca Genel Merkezimiz tarafından Sağlık Bakanlığının ilgili yazısına karşı yürütmeyi durdurmalı dava açılacaktır.
Bu durumda olan üyelerimizin yazımız ekinde yer alan dilekçeyi kendi durumlarına uygun olan bölümü (hangi risk gurubunda oldukları) seçerek kurumlarına vermeleri gerekmektedir.
Kendisini yüksek risk grubunda gören üyelerimiz dilekçeyi vererek işe gitmemeyi göze almalı, ancak kesintisiz 10 gün işe gitmeme durumu yaratmamalıdır. Arada mutlaka yarım gün de olsa işyerine uğramalı, uğradığını kayıt altına almalıdır. Bunun dışındaki risk gurubunda olanlar dilekçe verip cevabını beklemelidir.
Konunun çözümü için Sendikamız tarafından Bakanlığa konuya ilişkin cumartesi günü yazı yazılmıştır. Bakanlık nezdinde ve hukuki olarak yapılacak girişimler de devam etmektedir.

İZİNLER

İdari İzin Başvuru Dilekçesi