Anasayfa » MANŞET » KATLEDENLERE DOKUNMAYAN DEVLET ANMAYA İZİN VERMİYOR !
KATLEDENLERE DOKUNMAYAN DEVLET ANMAYA İZİN VERMİYOR !

KATLEDENLERE DOKUNMAYAN DEVLET ANMAYA İZİN VERMİYOR !

10 Ekim katliamında ölenleri anma etkinlikleri  Pazar günü Ankara’da Karşıyaka Mezarlığında yapılan törenlerle başladı. Karşıyaka’da 5 mezar ziyaret edilerek katledilenlerin yakınları tarafından yapılan konuşmalarla anıldı.

Pazartesi günü yapılacak anmalara ise devletin cevabı çok sert oldu ! Katil canlı bombaları aylarca izleyen devlet 10 Ekim 2015 saat 10.04 te  Barış Mitinginin kana bulamasının adeta önünü açmış ve 101 canın katline sebep olmuştu. Katilleri “eylem yapmadan tutuklayamayız” diyen hükümet canlarımızı anmamıza engel olmak için Ankara sokaklarını gaza boğdu. Plastik mermilerle anmaya katılanları yaraladı. Katile yol veren ceberrut devletin polisi, her zaman olduğu gibi yine “sol düşmanlığını” gösterdi.

71 katılımcının gözaltına alındığı anma etkinliği siyasi parti milletvekillerinin de katılımıyla Yüksel caddesinde emekçilere reva görülen bu saldırılar basın açıklamasıyla kınandı.

101 canın katlinin unutulmayacağı ve unutturulmayacağı, katillerden ve ortam hazırlayanlardan günün birinde hesap sorulacağı ifade edildi.

ankara_sokaklari_1

ankara_sokaklari_2

ankara_sokaklari_3

ankara_sokaklari_4

ankara_sokaklari_5

ankara_sokaklari_6

ankara_sokaklari_8
ankara_sokaklari_10

ankara_sokaklari_11

ankara_sokaklari_12

ankara_sokaklari_13

ankara_sokaklari_14

ankara_sokaklari_15

ankara_sokaklari_16

ankara_sokaklari_17

ankara_sokaklari_18

ankara_sokaklari_19

ankara_sokaklari_20

ankara_sokaklari_21

karsiyaka_1

karsiyaka_2