Anasayfa » Genel » HAP: “SAĞLIK HAKKIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ. KAPATILAN HASTANELERİMİZİ AÇIN!”
HAP: “SAĞLIK HAKKIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ. KAPATILAN HASTANELERİMİZİ AÇIN!”

HAP: “SAĞLIK HAKKIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ. KAPATILAN HASTANELERİMİZİ AÇIN!”

Hastanelerimizi açmak için neyi bekliyorsunuz?

Sendikamızın da bileşenlerinden olduğu HAP ( Hastanelerimizi Açın Platformu ) ‘ı oluşturan çeşitli sendika, oda, dernek ve siyasi partiler bugün ( 29 Ocak) öğle saatinde Şehir Hastaneleri bahanesiyle kapatılan Hastanelerin açılması için Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapmak için Hastane önünde buluştu. Polis kitlesel basın açıklamasına engel olarak sadece kurum sözcülerinin yapacağı bir basın açıklamasına izin verdi. Kurumlar adına Dr. Beyazıt İLHAN ve CHP milletvekili Murat EMİR’in konuşmasının ardından Şube Eş Başkanımız Nazan KARACABEY konuştu.

Basın Metni

Hastanelerimizi açmak için neyi bekliyorsunuz?

Eskişehir Devlet Hastanesi’ni yıktılar.

Şehrin merkezinde, yurttaşların kolayca ulaşıp her türlü sağlık hizmetini alabildiği 995 yataklı köklü bir hastanemizi önce kapattılar sonra salgın hastalık döneminde yıktılar.

Ankara’da 121 oda, sendika, dernek, parti ve diğer kurumların oluşturduğu Hastanemi Açın Platformu’nun (HAP) ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. HAP olmasaydı Ankara’da kapattıkları çok önemli hastanelerimizi yıkacaklardı. Öncesinde TTB’nin açtığı davalarda Danıştay’ın 2012 yılında kapatılacak hastanelerin ihaleye alan şirketlere devrini engelleyen yürütmeyi durdurma kararı olmasaydı bu hastanelerimiz inşaat şirketlerine, arkasındaki finans şirketlerine verilecekti. Ancak inat edildi, ülkenin dört bir yanında otuza yakın hastanemiz şehir hastaneleri gerekçe gösterilerek kapatıldı, malzemeleri heder edildi, binalar çürümeye terk edildi. Sayıştay raporuna göre bu hastaneler boş yatarken kiralık tesislere kiralar ödendi, sağlık hizmetlerinden koparılan hastaneler için 2019 yılında 1 milyon 613 bin 186 TL tutarında elektrik faturası ödendi.

Olmaz, kabul etmiyoruz. Ankaralılar kapanmaması için mücadele ettikleri hastanelerini yeniden sağlık hizmetlerine kazandırmak için mücadele ediyorlar. Gelin bu hastanelerimiz kapatılmalarından bir önceki yıl, 2017 yılında hangi kapasiteyle ne kadar sağlık hizmeti vermiş bir bakalım (Zekai Tahir Burak Doğumevi Ankara Hastanesi tarafından sağlık hizmetlerinde kullanılıyor)… Basın Açıklaması Metninin tamamını okumak için aşağıdaki Linke Tıklayınız

BASIN AÇIKLAMASI METNİHAP açıklaması-Hastanelerimizi açmak için neyi bekliyorsunuz.29 ocak 2021