Anasayfa » Genel » YAŞATMAYA ÇALIŞIRKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ !
YAŞATMAYA ÇALIŞIRKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ !

YAŞATMAYA ÇALIŞIRKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ !

YAŞATMAK İÇİN YAŞAMAK İSTİYORUZ

SES Genel Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin ve SES Ankara Şube Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla 3 Eylül Perşembe günü 12.30’da Hacettepe Üni. Hastanesi ve Şehir Hastaneleri başta olmak üzere işyerleri önünde Yaşatmak için çabalarken yaşamını yitiren sağlık emekçilerini anmak için alkışlı eylemle düzenlendi. Hacettepe Hastanesi’nde polisin ve idarenin eyleme engel olmaya çalışmasına rağmen gerçekleştirildi.

Eylemlerde  ; Covid-19 Salgının başından beri hem sağlık alanında, hem de salgının kontrolü için alınması gereken tüm önlemler konusunda defalarca uyarılarda bulunduk. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere taleplerimizi yetkililere iletmeye çalıştık. Sesimizi duyurmak amacıyla eylemler, kampanyalar düzenledik. Bu süreçte yine taleplerimizin görünürlüğünü arttırmak için sosyal medyada çeşitli faaliyetler yürüttük. Ancak salgının başından itibaren ne sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, ne de halkın korunması için gerekenler yapılmamıştır.

Taleplerimizin başında gelen sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yaşam hakkına sahip çıkılması, çalışma koşullarımızın düzeltilmesi, risk grubundaki sağlık emekçilerinin izinli sayılması, yeterli ve nitelikli koruyucu donanım sağlanması, rutin test yapılması, sağlık ve sosyal hizmet emekçisi sayısının yeterli düzeyde artırılması, pozitif, şüpheli temaslı sağlık emekçilerinin hiçbir koşulda çalıştırılmaması, taleplerimiz yeterli karşılık bulmadığı için maalesef hemen her gün birden fazla sağlık emekçisi arkadaşımızın hayatını kaybettiği haberini almaktayız. Kaybettiğimiz mesai arkadaşlarımızı anmak ve rakamlardan ibaret olmadığımızı, hayatını kaybeden her bir sağlık emekçisinin birer insan olduğunu vurgulamak, sağlık ve yaşam hakkımıza sahip çıkmak ve bu kayıpların nedeninin alınmayan önlemler vurgulandı.