Anasayfa » Genel » MAHMUT KONUK İÇİN BASIN AÇIKLAMASI
MAHMUT KONUK İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

MAHMUT KONUK İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

KHK ile ihraç edilen tutuklu eski üyemiz Mahmut KONUK’la ilgili, SES Ankara Şubesi Yürütme Kurulu 16 Kasım 2020 Pazartesi günü Şube’de, bir basın toplantısı yaptı.

BASIN METNİ

Değerli Basın Emekçileri,

İktidar ortakları iktidarda kalma ve kendi iktidarlarını mutlaklaştırma amacıyla en temel insan hak ve özgürlüklerini yok sayarken en ufak bir vicdani sorumluluk dahi duymamaktadır.

İnsanlığa dair temel değerleri kendi kişilik ve siyasal yapılarında eritmiş olduklarından tıpkı 12 Eylül, tıpkı 28 Şubat generalleri gibi kurdukları düzenin bin yıl süreceğini sanmaktadırlar.

Oysa eminiz ki, iktidar ve onun atadığı komisyon tüm bu yaşananların hesabını vicdanen olmasa da hukuken er ya da geç verecektir. Çünkü aileleriyle birlikte yüzbinlerce insanın anayasal haklarının ellerinden alınarak açlık ve sefalete mahkûm edilerek sisteme biat ettirilmeye çalışılması insanlık suçudur ve bunun hesabını vereceklerdir.

Komisyon ve idare mahkemeleri eliyle süreci uzatma bir şeyi değiştirmeyecektir; KESK’liler dün olduğu gibi bugün de iktidar politikalarına biat etmeyecek, boyun eğmeyecektir. Askıya çıkardıkları ekmekleri almayacak, ellerinden aldıkları ekmeğin mücadelesini vereceklerdir. Açlıkla terbiye etme politikaları karşılık bulmayacaktır.

Faşizan politikalarda daha fazla ısrar edilmemelidir.

Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir.

Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmedir.

Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır.

Bunlar gerçekleşinceye, ihraç kamu emekçilerinin mağduriyetleri giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

 Bu süreçte mücadelesini sürdüren İhraç arkadaşlarımıza yönelik devlet baskısı, gözaltı ve tutuklamalarla sürmüştür.

Son olarak sendikamız kurucularından ve iş yeri temsilcimiz Mahmut KONUK’un devletin tüm müdahaleleri ve engellemelerine rağmen sürdürdüğü mücadelesi tutuklama kararı ile engellenmiştir.

Avukatların, Mahmut KONUK’un sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz yargılanma TALEPLERİNİN REDDEDİLMESİ ise amacın mücadeleyi engellemek ve sonlandırmak olduğunu ortaya koymaktadır.

Mahmut KONUK’un Hacettepe Üniversitesi tarafından verilen sağlık durumuna ilişkin görüş yazısında birçok sağlık sorununun olduğu ortaya konmaktadır. Bu nedenle tutuklu yargılanan sendikamız kurucusu ve işyeri temsilcimiz Mahmut KONUK’un serbest bırakılması gerekmektedir.

BİZ KAZANACAĞIZ, GERİ DÖNECEĞİZ!

SES Ankara Şube Yürütmesi