Anasayfa » MANŞET » DİSK, KESK, TMMOB, TTB: “NE DARBE NE OHAL DEMOKRASİ DERHAL”
DİSK, KESK, TMMOB, TTB: “NE DARBE NE OHAL DEMOKRASİ DERHAL”

DİSK, KESK, TMMOB, TTB: “NE DARBE NE OHAL DEMOKRASİ DERHAL”

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Darbe bahanesiyle uygulanan “OHAL” ile Kamu Emekçilerine yönelik saldırı ve hak ihlallerini protesto etmek için 17.08.2016 Çarşamba günü saat 12.30’da yüksel caddesinde bir  basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını katılımcılar adına KESK dönem sözcüsü İsmet Meydan okudu. Meydan açıklamada 15 Temmuz’un ardından kamuda açığa almaların kapsamının genişletildiğini belirterek ;

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuda başlatılan ve darbecilere yönelik olduğu açıklanan kapsamlı “açığa alma” uygulamaları giderek yaygınlaşmış, darbe girişimi ile hiç ilgisi olmayanlara doğru genişletilmiştir.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında kamuda açığa alınanların sayısı 70 bini aşmıştır. Kısa süre içinde bu kadar geniş bir kitlenin açığa alınması, darbe girişimi öncesinde “siyasi fişleme” üzerinden kapsamlı bir hazırlık yapıldığını göstermektedir. Diğer taraftan açığa alma süreçlerinde, sosyal medya eleştirisi ya da banka işlemleri gibi darbeci olmakla ilişkilendirilemeyecek ve aralarında üyelerimizin de olduğu çok sayıda kamu emekçisi açığa alınmıştır.

Basın açıklaması katılan emekçilerce  ; “Ne darbe ne OHAL demokrasi derhal”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “OHAL derhal kaldırılsın” vb sloganlar ile AKP iktidarı protesto edildi.

Konuşmaların ardından eylem bitirildi


ankara-emekciler-cadi-avi