Anasayfa » MANŞET » KHK ‘ ler İLE SİYASİ İHRAÇLARA HAYIR !
KHK ‘ ler İLE SİYASİ İHRAÇLARA HAYIR !

KHK ‘ ler İLE SİYASİ İHRAÇLARA HAYIR !

KESK Ankara Şubeler Platformu, 3 Eylül Cumartesi  günü saat 14.00 te,  kamuda KHK ile  gerçekleştirilen ihraçlara karşı Yüksel Caddesi’in de bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklaması eyleminde basın açıklamasını Platform adına Eğitim-Sen 4’nolu Şube Başkanı Deniz Şeker okudu. Deniz Şeker ;  kamuda yürütülen darbe soruşturmalarında açığa alınanlarla ilgili işlemlerin sahip olduğu siyasi görüşlere ve üye olduğu sendikaya bakılmaksızın hukuk kuralları içerisinde ve titizlikle yapılmasını, kimsenin mağdur edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ankara Üniversitesi SBF’de öğretim üyesiyken KHK ile kamudan ihraç dilen Aysun Gezen ise  “Barışı, bilimi savunmaya devam edeceğiz.  Ankara Üniversitesi’nde ihraç edilen, bende dahil olmak üzere 8 arkadaşımız, polisin üniversitelerde işi olmadığını, üniversitelerin akademik özerklik çerçevesinde ve bilimsel özgürlüğü savunan bir yapı da olmasını söylediğimiz, öğrencilerimize ve kampüsümüze sahip çıktığımız için bu torbaya dahil edildik. Bilimsel çalışmaları gerçekleştirmenin tek yolunun devlet tarafından istihdam edilmek değil, bizler bu mücadelemizi üniversitelerde olmaksızın da sürdüreceğiz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

ihraç