Anasayfa » MANŞET » SES – EĞİTİMSEN : “KHK ‘ LER GİTSİN BİZ KALIYORUZ !”
SES – EĞİTİMSEN : “KHK ‘ LER GİTSİN BİZ KALIYORUZ !”

SES – EĞİTİMSEN : “KHK ‘ LER GİTSİN BİZ KALIYORUZ !”

Eğitim-Sen ve SES’in yaptığı çağrı ile iki sendikanın üye ve yürütme kurulu üyeleri YÖK önünde bir eylem yaptı.

672 sayılı KHK ile geçtiğimiz hafta 11 bin civarında öğretmen çeşitli gerekçelerle görevden uzaklaştırılmış ve yapılan eylemler sonunda büyük bir kısmı görevlerine iade edilmişti. Ancak söz konusu KHK ile işten uzaklaştırılan eğitim emekçilerinin tamamının görevlerine iade edilmemesi ve bundan sonra KHK ler le görevden atmaların önüne geçmek için SES ve EĞİTİM SEN ; “ KHK ‘ler  Gitsin, Biz Kalıyoruz “ şiarıyla üyelerini YÖK önünde basın açıklamasına çağırdı.

Bugün (22. 09. 2016 ) öğle saatinde YÖK önüne yürüyen iki sendikaya üye eğitim  ve sağlık emekçileri burada alkışlar ve sloganlarla iktidarın FETÖ vs gerekçesini öne sürerek KHK ( Kanun Hükmünde Kararname ) ler ile işten atmaları kınadı.

khk_1Eylemde ,  SES Adına Eş Başkan Gönül ERDEN bir konuşma yaptı. Konuşmasında : İktidar OHAL’i kendi iktidarını güçlendirmek için kullanıyor ve bütün ötekileri yok etmek ezmek için saldırıya geçmiş durumda. Bugün yaşananlar da bunun en somut örneği. Biz 15 Temmuz’un ardından “Bütün darbelere karşıyız” dedik. Bizler uzun süredir yapmaya çalıştığınız sivil darbeye de karşıyız. Aman ha sakın bizi bu darbe ile ilişkilendirmeyin. Bu hadsizliği göstermeyin. Bu darbeyi kimin nasıl yaptığını çok iyi biliyoruz. Düne kadar kol kola girdiğiniz, düne kadar aynı fotoğraf karesine girmek için yarıştıklarınızla birlikte sizin politikalarınız sonucunda ortaya çıkmıştır diyoruz. Darbenin karşısında yeni bir darbe yaratarak, OHAL ilan ederek, KHK’ler çıkararak darbeye karşı mücadele yürütemezsiniz dedik. Bütün darbelerin panzehiri demokrasinin geliştirilmesidir dedik. Bu ülkeye barışın hakim olmasıdır dedik. Ama savaş politikalarında ısrar ediyorlar. Bu ülkenin emekçilerine karşı mücadele yürütüyorlar. Biz sizi tanıyoruz. Sizden öncekileri de biliyoruz. Onlarca iktidar değişti. Siz de gideceksiniz. Ama bizler alnımız ak başımız dik burada olmaya devam edeceğiz. Bu uygulamalara son vermek için sizi bir kez daha uyarıyoruz. Bizleri korkutamazsınız. İşimiz için geleceğimiz için herkesin eşit yaşaması için demokrasi için mücadele etmeye devam edeceğiz.dedi.

kocak-1Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey’den Sinan Adıyaman, KESK Yürütme Kurulu üyesi Ramazan Gürbüz, HDP’li milletvekilleri Mehmet Ali Aslan ve Hişyar Özsoy da birer  konuşma yaptı.
Son olarak da  1 Eylül’de çıkarılan KHK ile Kocaeli Üniversitesi’nden ihraç edilen Hakan Koçak, KHK ile görevlerine son verilen akademisyenler adına bir konuşma yaptı.

Koçak konuşmasında : KHK diyor ki sizi kamu hizmetinden attık. Hayır bizi kamu hizmetinden asla atamazsınız. Biz kamu hizmetindeyiz. Attığımız her adım kamunun hizmeti içindir. Kamunun çıkarları gereği  kentsel talana karşı yazar çizeriz. Kamunun çıkarları için emeğin yanında dururuz. Kamunun çıkarları gereği Soma’da yaşanan iş cinayetlerine tepki gösteririz, taraf oluruz. Kamunun çıkarları gereği parasız bilimsel laik bir eğitimi savunuruz. Kamunun çıkarları gereği özerk demokratik üniversiteyi her daim savunuruz. Dolayısıyla kamu hizmetinden çıkarılmamız tersine daha da yoğun bir kamusal hizmet yapma konusunda irademiz var. Öte yandan sadece bizler değil. Türkiye üniversitelerinde bir kıyım yaşanıyor. ÖYP’li arkadaşlarımız hepimizin başında bir demokles kılıcı olarak güvencesizlik sallandırılıyor. Deniyor ki siz tümüyle rejimin isteği tarz şeyleri yazıp çizin. Rejimin istediği pozisyonlarda durun. Durmayız! Biz çünkü akademik pozisyonlarımızı dişle, tırnakla, emekle kazandık. Hiçbirimizin eserlerinde intihal yoktur. Cemaat ağlarının içinde biz olmadık. Hiçbirimiz cebimizde cemaatlerin kimliklerini taşımadık. Hiçbirimiz kimseye biat ederek gelmedik. Ama sorun şurada: Türkiye üniversiteleri bir bütün olarak tasfiye edilmeye çalışılıyor. Evrensel üniversite değerleri üniversitenin kendisi tasfiye edilmeye çalışılıyor. O yüzden biz şunu diyoruz: Biz burada 40 mağduruz. Burada mağdurlarla dayanışılıyor fikri doğru değil. Bizimle dayanışmak Türkiye üniversitelerinin tasfiye sürecine karşı durmaktır. Bizim özerk, demokratik, bilimsel, laik eğitimi savunan herkes bizimle yan yana durmalıdır. dedi

khk_6

khk

khk_2

khk_3

khk_4

khk_5