Anasayfa » MANŞET » SAĞLIK EMEKÇİLERİ, AÇIĞA ALINAN DR. BENAN KOYUNCU’YU YALNIZ BIRAKMADI
SAĞLIK EMEKÇİLERİ, AÇIĞA ALINAN DR. BENAN KOYUNCU’YU YALNIZ BIRAKMADI

SAĞLIK EMEKÇİLERİ, AÇIĞA ALINAN DR. BENAN KOYUNCU’YU YALNIZ BIRAKMADI

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ‘nde çalışan Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu üyesi  Dr. Benan Koyuncu rektörlük  tarafından KHK ye dayanarak 30 Eylül’de açığa alınması üzerine, bugün ( 01.10.2016 ) saat 11.30 da Atatürk   EAH  ( Eğitim Araştırma Hastanesi ) önünde ihraç kararını kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına ATO, TTB ve SES Ankara Şube adına   Eşbaşkanlar Hüsnü Yıldırım ve Rona Temelli’de katılarak, Dr Benan Koyuncu’nun yalnız bırakılmayacağını ve KHK lerle yapılan saldırıların püskürtüleceğini ve tüm açığa alınanlar görevlerine dönene kadar mücadeleye devam edileceğini ifade ettiler.

Basın açıklamasını ATO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vedat Bulut okudu ; Darbe girişimi gecesinde de sağlık yetkililerini arayarak yapabilecekleri her şey için hazır olduklarını söylediklerini belirten Bulut şunları söyledi:

Dün Yıldırım Beyazıt Üniversitesi rektörlüğü yönetim kurulu üyemiz olan Dr. Benan Koyuncu’yu açığa aldığını bildirmiştir. Dr. Benan Koyuncu Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisinde daha düne kadar hastaları için özveriyle çalışan başarılı bir doktorumuzdu. Nöbete gittiği saatte Dr. Benan Koyuncu’yu görevden aldıklarını bildiren zihniyet sadece bir meslektaşımızı ve Yönetim Kurulu üyemizi değil, acil servise başvuran hastalarımızı bile hiçe saymaktadır. Dr. Benan Koyuncu uzmanlık eğitimi gören/ asistan hekimdir, eğitim hakkını elinden bu kadar keyfi alanlar bunun hesabını elbet verecektir. Biz rektörlüğü çok iyi tanıyoruz: Şimdilerde sağlıkta kadrolaşmalar diyenlere hatırlatırız, adrese dayalı atamalar olduğunda yine biz karşı çıktık, durdurun dediğimizde hukuki zorunluluğu uygulamayan rektörlüktür bu rektörlük… YÖK’ün soruşturma izni vermediği, Danıştaya pes etmeden götürdüğümüz haksızlıktır bu haksızlık

Hangi gerekçelerle, hangi bahanelerle bize saldırsanız da kar etmez. Bizler halkın doktorları olmak için yemin etmiş, söz vermiş; hastanelerimizin, emeğimizin peşkeş çekilmesine karşı durmuş hekimleriz. Barış, demokrasi, insan hakları, etik ilkeler değerlerimiz oldu. Korkumuz sadece bize inananlara verdiğimiz sözleri tutamamak oldu. Biz geçmişten güç alan geleceği kuran laik, bilimsel, eşit, demokratik bir ülke ve sağlık özlemi kuranlarız. Bu değerler için çocuklarına söz verenleriz. 

  • Sağlık haktır satılamaz!
  • Zafer direnen emekçinin olacak!
  • Dr. Benan Koyuncu Yalnız değildir!
  • Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz!

vb benzeri sloganların atıldığı basın açıklaması SES Ankara Şube Eş Başkanı Rona Temelli’nin konuşmasıyla bitirildi. Rona Temelli ;  “ Sendikalarının üyesi olan Dr. Benan Koyuncu’nun yanında olduklarını belirterek “Kamu emekçilerine yapılan saldılrılara boyun eğmeyeceğiz, kamu emekçilerinin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

ankara-tabip-odasi-aciklama-1ekim2016