Anasayfa » MANŞET » KHK’LERLE KAMU EMEKÇİSİ KIYIMINA İZİN VERMEYECEĞİZ!
KHK’LERLE KAMU EMEKÇİSİ KIYIMINA İZİN VERMEYECEĞİZ!

KHK’LERLE KAMU EMEKÇİSİ KIYIMINA İZİN VERMEYECEĞİZ!

Bugün ( 23.11.2016  )saat 13.00 de Yüksel Caddesi’nde KESK Ankara Şubeler Platformu, KHK’lerle yeni ihraçları kınayan bir basın açıklaması yaptı. KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, BES Genel Başkanı Fikret Aslan ve SES üyesi Veli Saçılık, yaptıkları konuşmalarda siyasi iktidara ihraçlarına karşı  mücadeleye devam edileceğini vurguladılar. Basın Açıklamasını Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Özgür Bozdoğan yaptı.

Değerli Basın Emekçileri

22 Kasım 2016 tarihinde 1 Eylül ve 29 Ekim tarihlerinde de olduğu gibi yine bir Kanun Hükmünde Kararnameyle binlerce kamu emekçisi kamudan ihraç edildi; yüzlerce dernek ve onlarca basın kuruluşu kapatıldı. Her geçen gün tüm toplumu sürükledikleri karanlık biraz daha arttı ve nefes almak daha da güçleşti.
15 Temmuz Darbe Girişimini fırsata çeviren siyasi iktidar ilan ettiği OHAL ile tüm toplumu baskı altına almaya ve buna bağlı olarak çıkardığı KHK’lar eli ile de kamuda kendine muhalif kesimleri tasfiye etmeyi planlamaktadır.1 Eylül, 29 Ekim ve son olarak da 22 Kasım KHK’ları ile çok sayıda KESK üyesi de kamudan ihraç edilmiştir. Hiç bir somut delil yada soruşturmaya dayanmayan bu ihraçları kabul etmeyeceğimiz ve bu hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğimiz bilinmelidir.
Öncelikle belirtmek isteriz ki KESK üyeleri bu topraklarda emeğin, eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin savunucularıdır. Her tür baskıya ve susturma girişimine rağmen mücadelelerini sürdürerek bugünlere gelmiş ve geleceğe gideceklerdir. Bizleri  böyle susturamazsınız çünkü bizim çocuklarımıza verdiğimiz “onurlu bir gelecek” sözümüz var.
Değerli Basın Emekçileri
Kamu hizmeti kamu emekçileri tarafından sunulan ve özelliği Kamudan ihraç edilen arkadaşlarımız hakkında ne bir iddia vardır, ne bir soruşturma nede neyle suçlandıkları ile ilgili bir bilgi veya kanıt. İşgüvencesinin siyasi iktidarı elinde bulunduranların iki dudağı arasında olduğu bir çalışma ilişkisi demokratik bir ülkede düşünülebilir mi, kabullenilebilir mi? Elbette hayır. Bizlerde böyle çalışmayı kabullenmedik, kabullenmeyeceğiz. İktidara sesleniyoruz: Arkadaşlarımızla ilgili varsa bir iddianız ve o iddiayı destekleyen kanıtlarınız varsa açıklayın, yoksa arkadaşlarımız işlerine iade edilerek bu kabullenilemez durum son bulsun.
Son olarak demokratik bir ülkeyi KHK adı verilen düzenlemelerle yönetemezsiniz. Demokratik ve meşru mekanizmaların kullanılmadığı yönetsel süreçler bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olumlu sonuçlar üretemez. O yüzden de tüm KHK’lar sonuçları ile beraber iptal edilmelidir.
Savunduğu evrensel değerler ve fiili-meşru mücadele geleneğinden dolayı KESK kurulduğu günden bu yana iktidar  sahiplerinin hedefi olmuştur. KESK üyeleri baskılara, soruşturmalara, sürgünlere, gözaltılara, tutuklamalara ve son dönemde de kamudan ihraçlara maruz kalmaktadır. Ancak KESK nasıl bugüne kadar sadece ve sadece kendi özgücü ve mücadelesi ile tüm saldırıları boşa çıkardı ise bugün de kendisine yönelen bu saldırıyı boşa çıkararak açığa alınan ve ihraç edilen üyelerinin işlerine iadesini sağlayacaktır.
Dostlar unutmayın ki mücadele edenler her zaman kazanmaz ancak kazananlar herzaman mücadele edenlerdir.

KESK ANKARA ŞUBELER PLATFORMU

bes_aciklama_1

bes_aciklama_2

bes_aciklama_3

bes_aciklama_4

bes_aciklama_5

bes_aciklama_6