Anasayfa » MANŞET » SABAH-AKŞAM YALAN ! EMEKÇİLERİ “TERÖRİST” İLAN EDEN MEDYA, ASIL TERÖRİST SİZLERSİNİZ!
SABAH-AKŞAM YALAN ! EMEKÇİLERİ “TERÖRİST” İLAN EDEN MEDYA, ASIL TERÖRİST SİZLERSİNİZ!

SABAH-AKŞAM YALAN ! EMEKÇİLERİ “TERÖRİST” İLAN EDEN MEDYA, ASIL TERÖRİST SİZLERSİNİZ!

KHK’larla işleri elinden alınan yüzbinlerce kamu çalışanından olan, üyelerimiz Saniye Erenler Öztürk, Arzu Koluaçık ve Veli Saçılık  Yandaş Medya Sabah ve Akşam gazetesi tarafından “terörist” damgası vurularak hedef gösterildi.

Yandaş medyanın bu saldırısı bugün ( 16 Mayıs ) sabah SES Ankara Şube’de Eş Başkan Hüsnü Yıldırım’ın yaptığı bir basın toplantısı ile kınandı ve bu yazıları yazanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

 

BASIN AÇIKLAMASI TAM METNİ

KORKMUYORUZ!

HAKLI MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ

 

15 Temmuz ‘Darbe Girişimi’nden sonra hükümet; ilan ettiği OHAL ve biz emekçilere dayattığı KHK zulmünden bir rejim devşirmiş, kendisine biat etmeyen diz çökmeyen ve muhalif gördüğü tüm kesimleri antidemokratik ve hukuk dışı yollarla tasfiye etmeye çalışmaktadır.

Hükümetin, darbecilerle mücadele edeceğiz diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK’lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan bağlı sendikalarımızın 3249 üyesinin de içinde olduğu toplamda 105 bin kamu emekçisi isim soyadlarının yer aldığı listelerle bir gecede işsiz bırakılmış ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir. Yine bu KHK’lerle darbe ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, neredeyse tüm yaşamlarını emeğin özgürleştiği demokratik bir Türkiye mücadelesine adamış, yaşamı boyunca darbe karşıtı olmuş, eşitlik, adalet, özgürlük, parasız sağlık ve sosyal hizmet diye haykıran yüzlerce SES ve KESK üyesi ihraç edilmiştir.

Kamudan ihraç edilen emekçiler arasında bulunan siyasi iktidarın neoliberal politikalarına karşı sendikal haklarını kullanarak direnen aktivist üyelerimizden Saniye Erenler, Arzu Koluaçık ve Veli Saçılık; hükümetin haksız hukuksuz ihracına maruz kaldığı yetmezmiş gibi 15 Mayıs 2017 tarihli çeşitli yandaş basın ve yayın organlarında fotoğrafları da verilmek suretiyle terör örgütü mensubu ilan edildiğini görmekteyiz.

Sendikamız SES üyeleri Saniye Erenler, Arzu Koluaçık, Veli Saçılık ve eşi, Yüksel Caddesi’nde açlık grevi yapan Eğitim-Sen üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya verdiği destek nedeniyle hedef tahtasına oturtulmakta, fişlenmekte, haksız ve mesnetsiz iftiralara tabi tutulmaktadır. Şubemiz üyeleri şahsında örgütlü mücadelemizi hedef gösteren yaklaşım suçtur. Bu tür asılsız haberlerle üyelerimiz ve dolayısıyla sendikamız faaliyetleri itibarsızlaştırılmaya çalışılmakta, “İşimi Geri İstiyorum” talepleriyle direnen kamu emekçilerine saldırı zemini hazırlanmaktadır. Meşru ve demokratik haklarını kullanarak haksız ve hukuksuz ihraç edilmelere direnen üyelerimize olası saldırılardan bu tür mesnetsiz haberleri yapan yandaş basın-yayım organları birinci dereceden sorumlu olacaktır.

Haksız ve mesnetsiz iftira atan ve hedef gösteren havuz medyası başta olmak üzere karalama kampanyasını yürüten tüm sorumlulara yönelik suç duyurusunda bulunarak adalet önünde kirli hesaplar yapanların yargılanmalarını ve hesap vermelerini sağlayacağız.

AKP iktidarının bu antidemokratik ve hukuk dışı saldırılarına ve yandaş basının karalamalarına, yalanlarına karşı Konfederasyonumuz KESK ve Sendikamız SES geçmişte olduğu gibi bugünde karşı durmaya ve mücadele etmeye devam edecektir. Kamudan ihraç edilen tüm üyelerimizin haklı mücadelelerini sahiplenmeye ve büyütmeye devam edeceğimizi ve emek, demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağımızı hatırlatıyoruz.

Kamuoyuna duyurulur.

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ SENDİKASI

ANKARA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU

basın_toplantısı