Anasayfa » MANŞET » KESK ANK. ŞB.PLATFORMU; HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ !
KESK ANK. ŞB.PLATFORMU; HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ !

KESK ANK. ŞB.PLATFORMU; HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ !

KESK Ankara Şubeler Platformu her hafta Cumartesi günleri saat 14.00-16.00 arası Sakarya Caddesinde yaptığı 2 saatlik oturma eylemine dün de (17 Haziran 2017 ) devam etti.

Eyleme, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Ankara il yönetimi, ihraç edilen akademisyenler, KESK’e bağlı sendikaların üyeleri katıldı.

Mithat Sancar yaptığı konuşmada, bir darbe süreci yaşandığını belirterek, “20 Temmuz sonrası gerçek bir darbe sürecidir” dedi. Sancar, 10 ayda büyük bir mağdur kitlesi oluştuğunu” ,belirterek “iktidarın tek bir amacı var her türlü demokratik talebi bastırmaktır” dedi.Konuşmasının devamında “ Bu saldırılara karşı direnişlerin ortaklaşmadığını ve tek tek direnerek sonuç almanın mümkün olmadığını dile getiren Sancar, bu saldırılara ancak geniş demokratik işbirliği ile karşı konulabileceğini” vurguladı.

KESK Ankara Şubeler Platformu adına, Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman’ın basın açıklamasını yaptığı eylemde “Adalet İstiyoruz, KHK’li düzene, işsizliğe, yoksulluğa boyun eğmeyeceğiz” ve “Emekçiyiz, haklıyız kazanacağız”, “Nuriye, Semih onurumuzdur” vb  sloganlar atıldı.

‘Aihm’in Kararını Kabul Etmiyoruz’

Devrim Kahraman, “OHAL ve KHK rejimine işaret ederek, KHK ile işten çıkarılan kamu çalışanı sayısının 110 bini geçtiğini,  Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın eylemlerine yapılan saldırıları, bunun OHAL hukuksuzluğu olduğunu belirterek, AİHM’in ihraçlara ilişkin verdiği karara da işaret ederek, “Biz KESK üyeleri olarak bu kararı kabul etmiyoruz. Hem AİHM hem de komisyon 2 milyon mağduru ilgilendiren bir hukuksuzlukta bu kadar keyfi ve yavaş davranamaz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 2 saatlik oturma eylemine geçen KESK üyeleri eylemi halaylarla bitirdi.

Fotoğraflar : Can Özen

sakarya_khk_oturma_1 sakarya_khk_oturma_2 sakarya_khk_oturma_3 sakarya_khk_oturma_4 sakarya_khk_oturma_5 sakarya_khk_oturma_6 sakarya_khk_oturma_7 sakarya_khk_oturma_8 sakarya_khk_oturma_9 sakarya_khk_oturma_10 sakarya_khk_oturma_11 sakarya_khk_oturma_12 sakarya_khk_oturma_13