Anasayfa » MANŞET » KESK’E SALDIRANLAR “YARGILANACAK” !
KESK’E SALDIRANLAR “YARGILANACAK” !

KESK’E SALDIRANLAR “YARGILANACAK” !

KESK ve ATO’nun son iki KHK ler ile yapılan ihraçların geri alınması ve OHAL’in kaldırılması için yapacağı eyleme polis saldırarak KESK Eş Başkanı Aysun Gezen dahil 9 emekçiyi gözaltına aldı!

OHAL’in kaldırılması ve son KHK’ler ile yapılan ihraçların geri alınması için KESK’in bugün Sakarya Caddesinde yapmak istediği basın açıklamasına izin vermeyen polis, basın açıklamasını Eğitim Sen 5 No’lu Şube önünde yapmak üzere yürüyüşe geçen KESK üyelerine hiç bir uyarıda bulunmadan plastik mermilerle saldırdı. Polis KESK Eş Başkanı Aysun Gezen’i ters kelepçeyle gözaltına aldı. Aysun Gezen’le birlikte toplam 9 KESK üyesi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan KESK üyeleri serbest bırakıldıktan sonra SES Ankara Şube’de OHAL’i ve son çıkarılan 695-696 sayılı KHK ‘leri ve polisin pervasızca saldırısını kınayan bir basın toplantısı yaptılar. KESK ve ATO’nun yaptığı basın toplantısına DİSK, TTB, TMMOB yöneticileri de katılarak KESK’in yanında olduklarını ifade ettiler.

 KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, “Herkes sussun istiyorlar. Emekten ve demokrasiden yana örgütler baskılara boyun eğmeyecektir. KHK keyfiliğine ve zorbalığına izin vermeyeceğiz” dedi.

DİSK İç Anadolu bölge Temsilcisi Tayfun Görgün de KESK yöneticilerine saldırının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Bugün devlet zorbalığının bir örneğini yaşamış bulunuyoruz. KESK dünya çapında saygınlığı olan bir emek örgütü. KESK’e uzanan ellerin hesabını soracağız. Bir kez daha uyarıyoruz, diz çökmeyeceğiz. Hak mücadelesine devam edeceğiz. Bu ahlaksız ve kanunsuz kararnameleri kaldırsınlar. Bu kara lekeyi bu ülkeye yaşatanlara yazıklar olsun” dedi.

Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut da “saldırının hak arayıcılarına yapıldığını söyleyerek  kimsenin sesinin çıkarmamasının istendiğini belirtti. Saldırının yapılmak istenen açıklamaya Sakarya Caddesi’nde izin verilmemesinin ardından Sendikaya doğru yürürken polis provakasyonuyla gerçekleştiğini belirten Bulut, suç duyurusunda bulunulacağını, yılın son günlerinde gerçekleşen bu saldırıyla faşizan baskıların devam edeceğinin anlaşıldığını” belirterek, “Yaptıkları OHAL düzenlemeleriyle paralimiter yapılanmalara izin vermelerinin evrensel hukukta yeri yok. Yargılanacaklar” dedi

kesk_eş__başkanı_1

kesk_eş__başkanı_2

kesk_eş__başkanı_3

kesk_eş__başkanı_4

kesk_eş__başkanı_5

kesk_eş__başkanı_6

kesk_eş__başkanı_7

kesk_eş__başkanı_8

kesk_eş__başkanı_9

kesk_eş__başkanı_10

kesk_eş__başkanı_11

kesk_eş__başkanı_13

kesk_eş__başkanı_14

kesk_eş__başkanı_15

kesk_eş__başkanı_16

kesk_eş__başkanı_17