Anasayfa » MANŞET » 1 MAYIS’TA ONBİNLER TANDOĞAN’DA BULUŞTU
1 MAYIS’TA ONBİNLER TANDOĞAN’DA BULUŞTU

1 MAYIS’TA ONBİNLER TANDOĞAN’DA BULUŞTU

Dünya işçi ve emekçilerinin bayramı 1 Mayıs,  Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda  20 binin üzerinde bir katılım ile gerçekleşti. Sıcak havaya rağmen katılımın yüksek olması emekçilerde AKP’ye olan tepkinin biriktiğinin ve artık bir isyan noktasına vardığının da göstergesiydi. Alana katılan emekçilerin OHAL’den iyice bunaldığı ve Haziran’da yapılacak seçimlerin emekçiler açısından önemli olduğunu da gösteriyordu. Atılan sloganlarda ve pankart/dövizlerde de ” OHAL ‘e Hayır”, “KHK’ler gidecek, Biz Kalacağız” vb. biçiminde emekçiler tepkilerini dile getirdi.

Görünüşte sıkı güvenlik tedbiri alan polis, alana girişte emekçileri 3 aramadan geçirirken, nedense alanda park etmiş 65 plaka numaralı bir minibüsü sonradan farkedip tepkilerden sonra alandan çıkartıyor!

1mayıs2018_9İktidarın en sıradan etkinliğe bile azgınca saldırmasına rağmen 1 Mayıs’ı kutlamak için alana gelen emekçiler coşkulu biçimde Bayramlarını kutladı ve tepkilerini dile getirdi.

Coşkulu geçen mitingin bitirilip dağılma sırasında bütün gün diş bileyen polis Maltepe’de sivil faşistleri kullanıp emekçilere saldırttı ardından da emekçileri gözaltına aldı.

1mayıs2018_1

1mayıs2018_3

1mayıs2018_5

1mayıs2018_7

1mayıs2018_8