Anasayfa » MANŞET » 10 EKİM KATLİAMINDA YİTİRDİĞİMİZ BARIŞ VE DEMOKRASİ KARANFİLLERİ ANILDI
10 EKİM KATLİAMINDA YİTİRDİĞİMİZ BARIŞ VE DEMOKRASİ KARANFİLLERİ ANILDI

10 EKİM KATLİAMINDA YİTİRDİĞİMİZ BARIŞ VE DEMOKRASİ KARANFİLLERİ ANILDI

3 yıl önce 10 Ekim günü yapılacak olan Barış ve Demokrasi mitingine, sabah saat 10.04 te toplanma sırasında geldikleri şehirden beri takip edilen IŞİD’li katillerce bombalı saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda 101 Demokrasi ve Barış neferi katledildi. AKP iktidarı IŞİD’lileri ” takip ettiklerini ama eylem yapmadan yakalamanın” doğru olmayacağı dönemin başbakanı Davutoğlu tarafından ifade edilmiş ardından “ya biz ya kaos” diyen iktidarın istediği biçimde çeşitli şehirlerde bombalı katliamlar devam etmişti

Bugün sabah TRT Radyoevi önünde toplanarak Ankara Garı önüne yürüyen DİSK-KESK-TMMOB-TTB üyesi emekçiler ve siyasi parti ve Demokratik kitle örgütü üyeleri, 101 canın hayattan çekip alındığı Gar önünde , anma gerçekleştirdi. Platform adına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yakınlarını kaybeden sözcüler birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar; katliama göz yuman AKP iktidarının, önlem almaya polis yetkililerinin ve gerçek katillerin hesap vermeden acının da, öfkeninde sonlanmayacağını ifade ettiler.

10ekim_1

10ekim_2

10ekim_4

10ekim_6

10ekim_7

10ekim_8

10ekim_9