Anasayfa » MANŞET » ÜYEMİZ MAHMUT KONUK SERBEST BIRAKILSIN !
ÜYEMİZ MAHMUT KONUK SERBEST BIRAKILSIN !

ÜYEMİZ MAHMUT KONUK SERBEST BIRAKILSIN !

BASINA VE KAMUOYUNA

OHAL rejimi her ne kadar hukuken kaldırılmış olsa da, uygulamaları fiilen devam etmektedir. Hukuksuzluk ve keyfilik istisna olmaktan çıkmış, adeta bir kural haline gelmiştir. 10.12.2018 tarihi sabah saatlerinde aralarında SES Ankara Şubesi üyemiz Mahmut KONUK’un da bulunduğu sendika yöneticileri ve üyeleri gözaltına alınmıştır.
Başta şubemiz üyesi olan Mahmut KONUK olmak üzere sendikal ve demokratik hak mücadelesini yürüten arkadaşlarımızın adresleri belli olup, çağrılmaları durumunda ifade vermekten imtina etmeyeceklerdir. Ne var ki, siyasi iktidar bunu bilinçli bir şekilde tercih etmeyerek gözaltı ve baskın yoluyla muhalif kesimden olan insanları sindirmeyi, toplumda bir korku iklimi yaratmayı hedeflemektedir.
Adli kolluk anayasa başta olmak üzere yasaların çizdiği sınırlar içerisinde hareket etmek zorundadır. Ancak, son yapılan gözaltılar da göstermektedir ki adli kolluk siyasal iktidarın gündemine bağlı bir şekilde hareket etmektedir. Anayasa’da tanımlanmış olan toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkının kullanılması, basın açıklamalarına ve mitinglere katılım, barışçıl demokratik taleplerin ifadesi hiç kimseyi suçlu yapmayacağı gibi, söz konusu haklar kullanıldığı için gözaltı ve soruşturma açılmasının kendisi anayasal bir ihlali göstermektedir.
Buradan siyasal iktidarın gündemi ile hareket etmek suretiyle gözaltı işlemini gerçekleştiren adli kolluğa çağrımızı iletiyoruz: Anti-Hukuk uygulamalardan vazgeçin. Temel hak ve özgürlükleri kriminalize etmek toplumun ve hukuk devletinin çıkarına değildir. Anti-hukuk yaklaşımları ile başta sendikamız olmak üzere bizleri emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamayacaksınız.
Arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz. Şube üyemiz derhal serbest bırakılmalı ve anti-hukuk uygulamalarına sona verilmelidir.
Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz

SAĞLIK ve SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ SENDİKASI ANKARA ŞUBESİ

konuk_mahmut_basin_aciklamasi_10