Anasayfa » MANŞET » 3600 EK GÖSTERGE HAKKIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ…
3600 EK GÖSTERGE HAKKIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ…

3600 EK GÖSTERGE HAKKIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ…

SES Genel Merkez Yürütme Kurulu üyeleri 3600 Ek Gösterge için toplanan imzaları bugün (12 Mart 2019 ) TBMM’ne gönderdi. SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara Yürütme Kurulu adına açıklama yaptı ardından toplanan imzalar TBMM’ne gönderilmek üzere postaneye teslim edildi.

3600 EK GÖSTERGE HAKKIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ…

İktidar sürekli olarak emekçilerin haklı ve meşru taleplerini seçim malzemesi haline getirmeye devam ediyor. 24 Haziran seçiminde de birçok talep bu şekilde seçim malzemesi yapılmıştı. Bunların başında da ek gösterge yer almaktaydı.

Seçimin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen vaat yerine getirilmedi, ek göstergemiz konusunda düzenleme yapılmadı. Cumhurbaşkanlığı ikinci 100 günlük eylem programında sadece eğitim emekçilerine 3600 ek gösterge verileceği ifade edilmiş, ancak sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ek gösterge talepleri gündeme dahi alınmamıştır. İkinci 100 günlük sürenin dolmasına 11 gün kalmışken ne eğitim emekçilerinin ne sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ek göstergesinde herhangi bir gelişme yoktur.

Yerel seçimlerin yaklaştığı bugünlerde hakkımız olan 3600 ek gösterge talebimizin yine bir seçim malzemesi yapılmasına izin vermeyeceğiz diyerek başlattığımız imza kampanyasında şube ve temsilciliklerimiz eliyle işyerlerinde toplanan imzaları bugün Meclis Başkanı’na ve mecliste grubu bulunan partilere gönderiyoruz. 27 ilden 18000 sağlık ve sosyal hizmet emekçisi daha fazla vaat dinlemek istemediklerini, toplu sözleşme taleplerinin içinde yer alan, gerek çalışırken gerek emeklilikte insanca yaşayacak ücret alabilmek için ek göstergelerin derhal arttırılmasını talep ettiklerine dair dilekçelere imza atmışlardır.

Hakkımız olanı istiyoruz!
Tüm siyasi partilere çağrımızdır.

657 sayılı kanun ekli 1 sayılı cetvelde düzenlenen ek gösterge rakamlarının sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan tüm emekçileri kapsayacak şekilde en az 3600 ek gösterge alacak şekilde kademeli olarak yükseltilmesini istiyoruz.
3600 ek gösterge ve bütün taleplerimiz için mücadeleyi kararlılıkla yürüteceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

3600_imza_1

3600_imza_2

3600_imza_3
3600_imza_4

3600_imza_5