Anasayfa » MANŞET » GÖZALTINA ALINAN ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!
GÖZALTINA ALINAN ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

GÖZALTINA ALINAN ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

GÖZALTINA ALINAN ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

19.03.2019

Ne yazık ki demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin, sendikal hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı, kısacası OHAL’İN kalıcı hale getirildiği ülkemizde her güne yeni baskılarla, yeni gözaltı ve tutuklama haberleri ile uyanır hale geldik. Yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun hüküm sürdüğü, emeğin haklarının yok sayıldığı bu düzene itiraz edenleri hedef alan baskılar bugün sabah saatlerinde Ankara’da yaşanan gözaltılarla sürmüştür.

Gözaltına alınanlar arasında Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara 1 Nolu Şube Başkanı İsmet Meydan,adnan_vural İsmet Meydan Mehmet_Sıddık_Akın BES 1 Nolu Şube Belgüzar Sazaküyesi Belgüzar Sazak, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) MYK eski üyesi Mehmet Sıddık Akın, SES Ankara Şube üyesi Adnan Vural da bulunmaktadır.

Dosyaya gizlilik kararı konulduğu için arkadaşlarımızın hangi gerekçe ile göz altına alındığını tam olarak bilemiyoruz. Ancak haftalardır süren yönetici ve üyelerimizin gözaltına alındığı operasyonların tamamının gösterdiği tek şey vardır. Mevcut iktidar yerel yönetim seçimlerine yaklaştığımız bugünlerde sendikal hak ve özgürlüklerine , emek, barış ve demokrasi taleplerine sahip çıkan yönetici ve üyelerimiz nezdinde tüm demokratik kamuoyunu baskı altına almak istemektedir.

Muhalif kesimleri sindirmeyi, korku dalgası yaratmayı hedefleyenler sistematik hale getirdikleri gözaltı ve tutuklama politikasını devreye sokarken hukuku tamamen ayaklar altına almaktan geri durmamaktadır. Demokratik eylem ve etkinliklere katılmamız yasadışı faaliyetlermiş gibi sunularak iş ve ikamet adresleri belli olan, ifade vermekten kaçmayan yönetici ve üyelerimiz şafak baskınları ile gözaltına alınmaktadır.

Buradan bir kez daha altını çiziyoruz. Bir sendikanın, konfederasyonun; anayasa ile yasalarla, ülkemizin altında imzası bulunan uluslar arası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlükleri kullanması “suç” değildir. Arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, hukuk tanımaz saldırılara son verilmelidir.

KESK olarak üzerimizde yaratılmak istenen kuşatmaya rağmen, şiddet ve baskının sona erdirildiği, hiç kimsenin demokratik talepleri, düşünceleri nedeniyle cezalandırılmadığı bir ülke için emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. “Hak verilmez mücadeleyle alınır” şiarını ilke edinerek baskılara mücadeleyi daha da yükselterek cevap verecek, haklı ve meşru mücadele çizgisinden taviz vermeyeceğiz.

Emek örgütü olmanın gereklerini her zaman yerine getiren bir konfederasyon olarak onurlu ve kararlı duruşumuzdan vazgeçmeyecek, artan baskı düzenine boyun eğmeyeceğiz. Bugün şiddet ve dehşet saçanlar, yarın emeğe, akla, bilime, kültüre, sanata düşman karanlıkları ile çekip gidecekler. Ama emeğin hakkını aldığı bir dünyaya inananlar, kardeşçe, eşit, özgür bir arada yaşam mücadelesi verenler, bizler hep var olacağız.

YAŞASIN KESK ! YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ !

YAŞASIN EMEK, DEMOKRASİ VE BARIŞ MÜCADELEMİZ!

KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU (KESK) ANKARA ŞUBELER PLATFORMU

kesk_gözaltı