Anasayfa » ANMA/KUTLAMA » DİSK-KESK-TMMOB-TTB VE SİYASİ PARTİLER “10 EKİM GAR KATLİAMININ” 4.YILINDA MEYDANDAYDI
DİSK-KESK-TMMOB-TTB VE SİYASİ PARTİLER “10 EKİM GAR KATLİAMININ” 4.YILINDA MEYDANDAYDI

DİSK-KESK-TMMOB-TTB VE SİYASİ PARTİLER “10 EKİM GAR KATLİAMININ” 4.YILINDA MEYDANDAYDI

4. YILINDA 1O EKİM KATLİAMINDA YİTİRDİKLERİMİZİ ANDIK

Bugün 10 Ekim 2019. Ankara’da  Gar önünde Barış isteyenlerin devlet gözetiminde IŞİD katillerince  bombalanarak 103 canımızın aramızdan çekilip alındığı katliamın 4. Yılı.

10 Ekim Dayanışması Derneği ve Emek örgütleri DİSK-KESK-TMMOB-TTB ve çeşitli siyasi partilerden oluşan kitle,  10 Ekim 2015 yılında gerçekleşen katliam  bugün, CHP ve HDP Milletvekillerinin de katılımıyla, katliamın olduğu Ankara Tren Garı önündeki Demokrasi meydanında 4. Yılında bir kez daha anıldı.

Sabah Saat 09.00’da Ulus Metro istasyonu önünde toplanan kitle katliamı teşhir eden ve kınayan çeşitli sloganlar atarak önde katledilen arkadaşlarımızın resimlerinin olduğu pankart ile Gar önüne yürüdü.

Katliamın olduğu 10 Ekim 2015 günü ortalıkta esamesi okunmayan polis, bugün adeta Ankara’yı kuşatmış, gövde gösterisi ile katılımın düşmesini sağlamaya çalışmıştı ancak; bütün bu “sıkıyönetim” görüntülerine rağmen “yoğun katılımı” engelleyemedi.

Anma ve katliam kınama eylemine katılım tahmin edilenin üstünde bir yoğunluktaydı.

Ulustan Gar önüne varıldığında eylem, 1 dakikalık saygı duruşu ile ölen arkadaşlarımız anılarak başlatıldı.

Ardından yitirdiğimiz arkadaşlarımızın ailelerinden ve 10 Ekim Derneği sözcüsü ve bazı milletvekilleri birer konuşma yaptılar.

Eylemde “ Katil Devlet Hesap Verecek” sloganı öne çıktı. Bu slogan katliamın beslenen-korunan “birkaç öfkeli genç” den oluşan IŞİD eliyle, devletin kontrolünde planlı bir şekilde gerçekleştirildiğinin de ifadesiydi.

Yaklaşık 1 saat süren eylem 5 dakikalık bir oturma eylemi ile sonlandırıldı.

10 Ekim Gar katliamı ve ardından ülkenin çeşitli yerlerinde bilinçli-planlı şekilde uygulamaya konulan katliamlarda YİTİRDİKLERİMİZİ UNUTMADIK-UNUTMAYACAĞIZ

KATİLLER HALKA ERGEÇ HESAP VERECEK

10_ekim_1

10_ekim_4

10_ekim_3

10_ekim_10