Anasayfa » HABERLER » EMEKTEN, HALKTAN YANA BİR BÜTÇE, İNSANCA YAŞAMAYA YETECEK BİR ÜCRET İSTİYORUZ
EMEKTEN, HALKTAN YANA BİR BÜTÇE, İNSANCA YAŞAMAYA YETECEK BİR ÜCRET İSTİYORUZ

EMEKTEN, HALKTAN YANA BİR BÜTÇE, İNSANCA YAŞAMAYA YETECEK BİR ÜCRET İSTİYORUZ

Sendikamızın da bileşenlerinden olduğu KESK Ankara Şubeler Platformu, bugün (16 Temmuz 2020) öğle saatinde Çankaya Belediyesi önünde, TÜİK Enflasyon rakamlarına yansımayan yoksulluk ve hayat pahalılığına karşı insan yaşanacak bir ücret için basın açıklaması yapmak üzere biraraya geldi. Ancak basın açıklamasına, polis pandemi ve Valilik kararını göstererek izin vermedi.

Yaşanan arbede sonrası yapılan görüşmeler sonucu platform, Eğitim-Sen Üniversiteler şubesi önünde basın açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamayı, Platform adına dönem sözcüsü Eğitim Sen 1. Nolu Şube Başkanı Sultan Saygılı okudu.

BASIN METNİ

Değerli Basın Emekçileri, Değerli Ankara Halkı,

Haziran ayına ilişkin resmi enflasyon verileri açıklandı. Tüm dünyayı saran pandemi süreci ile artan hayat pahalılığı TÜİK enflasyon rakamlarına yine yansımadı. Milyonlarca kamu emekçileri ve emeklilerinin maaşı her yıl yoksulluk sınırından daha fazla uzaklaşırken, açlık sınırına daha fazla yaklaşmıştır.

TÜİK’in Rakamlarına Yansımayan, Yoksullaşma ve Hayat Pahalılığına Karşı Tüm Kamu Emekçilerini İnsanca Yaşama Yetecek Bir Gelir İçin Mücadeleye Çağırıyoruz!