Anasayfa » Genel » SES ANKARA ŞUBE A.Ü. HASTANELERİ’NDE YAŞANAN SORUNLARLA İLGİLİ GÖRÜŞME YAPILDI
SES ANKARA ŞUBE A.Ü. HASTANELERİ’NDE YAŞANAN SORUNLARLA İLGİLİ GÖRÜŞME YAPILDI

SES ANKARA ŞUBE A.Ü. HASTANELERİ’NDE YAŞANAN SORUNLARLA İLGİLİ GÖRÜŞME YAPILDI

Ankara Şube Yürütmesi Ankara Üniversitesi Hastaneleri’nde yaşanan sorunların çözümü yönünde Hastane Yönetimi’nden Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Akın KAYA ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede sorunları içeren metin aşağıdadır .

ANKARA ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİNDE YAŞANAN SORUNLAR

Sendikamız üyeleri tarafından Ankara Üniversitesi bünyesindeki hastanelerde çalışma barışının bozulduğu, çalışma hayatının olumsuz etkilendiği hususunda ki tespitler ve çözüm önerileri aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Gereğinin yapılmasını arz ederiz.

– 24 saat kesintisiz hizmet sürdüren birimlerde yemeklerin hem miktar hem de besleyici değer açısından azlığı (sadece sandviç ve çorba gibi) vücut direncini olumsuz etkilemektedir. Şehir hastanelerinde, filyasyon ekibine bugün itibarıyla yemek hizmetleri düzeltilmesine rağmen Ankara Üniversitesi hastanelerinde bu sorun düzene sokulmamıştır. Yemeklerin sağlık emekçilerinin günlük kalori ve besleyicilik değerlerine göre yeniden düzenlenmesi sağlanmalıdır.

– Kişisel koruyucu ekipmana ulaşımda farklı birimlerde farklı uygulamalar yaşanmaktadır. Bu uygulama farklılıkları ortadan kaldırılmalıdır.

– Ameliyathane gibi kapalı alan başta olmak üzere personeli yoğun olan dinlenme alanlarında sıkıntı yaşanmaktadır. Havaların soğumasıyla kapalı alanlardaki sıkışıklık sağlık emekçilerinin sağlığını olumsuz etkileyeceğinden durumun önemi göz önünde bulundurularak düzenleme yapılmalıdır.

– Dönüşümlü çalışma konusunda uygun olan birimlerde düzenlenmeye gidilmemiştir.

– Cebeci hastanesinde sağlık emekçileri COVID kapsamında muayene ve test için başvurduklarında hastalarla aynı poliklinikte başvurmakta bazen 2 saat bekleme süresi oluşmakta, sağlık emekçilerinin başvuruları için ayrı bir COVID polikliniğinin hizmete sokulması sağlık personelini bulaş odağından uzak tutacaktır.

– Pandemi nedeniyle bulaş odağı olan toplu taşıma araçlarından uzak durmaya çalışan ve servis hizmetlerinin olmaması nedeniyle kendi araçlarıyla işlerine gelen sağlık emekçilerinin otopark sorununun çözülmesi için ücretli otopark uygulamasına son verilerek mevcut otoparklar personele tahsis edilmelidir.

– 24 saat sağlık hizmeti verilen bir kurumda yeterli düzeyde kreş hizmeti verilmemektedir. Bu durum pandemi boyunca sağlık çalışanı ebeveynleri olumsuz etkilemiştir. 24 saat hizmet veren ücretsiz kreş açılması için gerekli adımlar atılmalıdır.

– Aylık icap nöbeti uygulamasında 657 Sayılı DMK Ek 33. Maddesi doğrultusunda, icap nöbetine gelinen değil, icap nöbeti yazılan toplam saat üzerinden ödeme yapılması gerekmektedir.

– Aylarca süre geçmesine rağmen Üniversite Hastanelerinde ek ödeme sorunu bir türlü çözülememiş ve ödemeler yapılmamıştır. Biran önce sağlık emekçilerine ek ödemeleri ödenmelidir.

– Haksız hukuksuz ve rotasyona aykırı şekilde şifahen görevlendirmeler başta olmak üzere mevzuata aykırı görevlendirmelere son verilmelidir.

– Cebeci ve İbn-i Sina Hastaneleri arasında görevlendirmelerde liyakat ve rotasyon gönüllülük gibi kriterlerin dikkate alınması gerekmektedir.

– Angarya kapsamında iş yükü artışları yaşanmaktadır. Görev tanımı dışındaki işler başta ameliyathane teknikerleri olmak üzere, sağlık emekçilerine yapmaları için dayatılmamalıdır. Bu dayatmaya karşı çıkan personel tutanak tutulacağı ile tehdit edilmemelidir.

SES Ankara Şube Yürütmesi