Anasayfa » MANŞET » KADINLAR DİRENDİ, VALİLİK YASAĞINI TANIMADI
KADINLAR DİRENDİ, VALİLİK YASAĞINI TANIMADI

KADINLAR DİRENDİ, VALİLİK YASAĞINI TANIMADI

8_mart_ankara2

Kadınlar, miting yasakları ve polis saldırısına rağmen 8 Mart Kadınların Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü için alanlardaydı. İstanbul ve Ankara’da kadınlar valiliklerin yasak kararını, polis ablukasını ve saldırıları direnişle kırdı. Polis ablukasına ve saldırılarına karşı Kadıköy’ün her yerini eylem alanına çeviren kadınlar “8 Mart’ı yasaklayamazsınız” mesajı verdi. Ankara’da Kolej’de buluşan kadınlar da, yürüyerek Sakarya Meydanı’na geldiler ve 8 Mart programını gerçekleştirdiler.

Kadınlar Valilik Yasağını Tanımadı

Ankara Valiliği’nin 8 Mart kapsamında alanlara çıkacak kadınlara yasak getirmesine rağmen kadınlar yasak tanımadı. Tüm engellemelere rağmen, yasağı delip Sakarya Meydanı’na sloganlarıyla, pankartlarıyla yürüyerek ulaşan kadınlar coşkuyla 8 Mart’ı kutladı.

Kolej Meydanı’nda toplanmaya başlayan kadınların alana girişini “Yürüşünüz yasadışıdır” diyerek engellemeye çalışan polisin tüm uyarılarına rağmen kadınlar alanı terk etmedi. Kadınlar “Yasaklar sizin, 8 Mart bizim”, “AKP susacak, kadınlar konuşacak” sloganlarıyla yasak kararına tepki gösterdiler. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından, kadınların yolu kapatmadan Sakarya Meydanı’na yürümesi konusunda anlaşıldı. “Yaşam, Barış, Emek, Özgürlük için Direnişteyiz” ana pankartı ardında yürüyen kadınlar,  ellerinde kadın cinayetlerinde ve bölgede süren çatışmalarda yaşamını yitiren kadınların resimlerini taşıyarak coşkulu bir şekilde Sakarya Meydanı’na ulaştılar. Eylem kadınların halaylarıyla ve birlikte söylediği türkülerle sona erdi.

8_mart_ankara3

8_mart_ankara4

8_mart_ankara1