Anasayfa » MANŞET » “KATİL IŞİD İŞBİRLİKÇİ AKP”
“KATİL IŞİD İŞBİRLİKÇİ AKP”

“KATİL IŞİD İŞBİRLİKÇİ AKP”

KESK, DİSK, TTB ve TMMOB’un Ankara örgütleri, Antep katliamını protesto etmek için Yüksel Caddesi’nde, basın açıklaması yaptı.

KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB İKK, DİSK Bölge Temsilciliği ve TTB, Yüksel Caddesi’nde yaptıkları açıklamada, “Darbeniz de OHAL’iniz de katliamlarınız da Yeter Artık!” pankartı ile sık sık “Katil IŞİD işbirlikçi AKP” sloganları attı.

Eyleme HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ile HDP Milletvekilleri Aycan İrmaz ve Ahmet Yıldırım da katıldı.

DİSK Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün yaptığı açıklamada, “Siyasal hak ve özgürlükler tesis edilmediği, demokratik haklar güvenceye alınmadığı sürece bu tür bombalı saldırıların son bulması mümkün değil” diye konuştu. Son bir yılda yaşanan katliamların göz göre göre geldiğini vurgulayan Görgün, “IŞİD ve diğer çeteler bir yandan bizzat hükümet tarafından desteklenirken, diğer yandan yaptıkları katliamlara ilişkin alınabilecek önlemler alınmamış, adeta katliamların gerçekleşmesi için her türlü zemin hazırlanmıştır. Suruç, 10 Ekim Ankara ve Gaziantep katliamları böyle gerçekleşmiştir. 10 Ekim katliamı dosyasında IŞİD’in Gaziantep’te Kürt yurttaşların bölgelerdeki düğünlere ilişkin planlamalar yer alırken, buna ilişkin neden bir önlem alınmadığı sorusu ortada durmaktadır” dedi.

Hükümetin OHAL kararı ile sürdürdüğü baskı politikalarını eleştiren Görgün, “Yıllarca Antep’te cirit atan bu canilere dokunmayanlar, demokratik çevrelerin uyarılarını görmezden gelenler, dolayısıyla insanlıktan nasibini almamış çetelerin palazlanmasını sağlayanlar ve savaş politikalarında ısrarcı olanlar da bu katliamdan sorumludur” dedi.

Şiddetin durdurulması için en büyük sorumluluğun hükümete düştüğünü dile getiren Görgün şunları söyledi: “15 Temmuz darbe girişiminden doğru sonuçlar çıkarmadığı görülen hükümet, yıkıcı politikalarından ısrar etmektedir. Ülke yıkıma sürüklenmektedir. Bu katliamı ve ardındaki güçleri lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve dostlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Şiddetin durdurulması için en büyük sorumluluğun hükümette olduğunu belirten Görgün, gerçek bir demokrasinin savaşı değil barışı kılavuz edinmesi gerektiğini ifade etti. Görgün, IŞİD ve ardındaki güçlerin amacına ulaşmasını engellemek için emekten, barıştan, eşitlikten özgürlükten yana olan herkese yan yana gelme çağrısında bulundu.

ankara-antep-katliami-aciklamasi-21agustos2016-1

ankara-antep-katliami-aciklamasi-21agustos2016