Anasayfa » MANŞET » KESK, LAİK EĞİTİM, LAİK YAŞAM VE İŞ GÜVENCESİ İÇİN ALANLARDAYDI !
KESK, LAİK EĞİTİM, LAİK YAŞAM VE İŞ GÜVENCESİ İÇİN ALANLARDAYDI !

KESK, LAİK EĞİTİM, LAİK YAŞAM VE İŞ GÜVENCESİ İÇİN ALANLARDAYDI !

KESK, laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencesi için 28-29 Mayıs’ta dokuz ilde bölgesel mitinglerin çağrısını yaptı. Ankara Mitingi için emekçiler 12.00’de Kurtuluş’ta toplanarak Kolej Meydanına yürüdü. Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerden oluşan 5 bin civarında emekçinin katıldığı mitingde gericiliğe karşı laiklik, özgürlük, insanca yaşam vurguları öne çıktı.

Kitlenin Kurtuluş’tan Kolej Meydanı’na gelmesinin ardından ilk olarak devrim ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapıldı. Ardından da KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tertip Komitesi Başkanı Fevzi Yılmaz  açılış konuşmasını yaptı.

Kültür Sanat Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, gericilikle birlikte sanat eserlerine ve sanatçılara dönük saldırıları dile getirirken; Basın açıklamasını okuyan KESK MYK üyesi İlhan Yiğit,  AKP’nin 7 Haziran seçimlerinden bu yana ülkeyi kaosa sürüklediğini, kent merkezlerinde bombaların patlatıldığını hatırlatarak savaşın son bulması gerektiğini kaydetti.

Miting Kibele’nin seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

28_mayıs_miting_1

28_mayıs_miting_9

28_mayıs_miting_10

28_mayıs_miting_2

28_mayıs_miting_3

28_mayıs_miting_5

28_mayıs_miting_6

28_mayıs_miting_7

28_mayıs_miting_8