Anasayfa » MANŞET » SAĞLIK EMEKÇİLERİNE 14 MART “TIP BAYRAMI İŞKENCESİ”
SAĞLIK EMEKÇİLERİNE 14 MART  “TIP BAYRAMI İŞKENCESİ”

SAĞLIK EMEKÇİLERİNE 14 MART “TIP BAYRAMI İŞKENCESİ”

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında bugün ( 14 Mart 2018) öğle saat 12.30 da sağlık alanındaki sendikalar, odalar ve meslek örgütleri Ankara Numune Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapmak için bir araya geldi. CHP milletvekilleri Murat Emir ve Tur Yıldız Biçer ile Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka da desteklemek amacıyla katıldığı basın açıklamasına  valiliğin eylem yasağını bahane ederek izin vermeyen polis, hastane bahçesinde sağlık emekçilerine saldırdı.

Polisin OHAL bahanesi ile Valiliğin etkinlik ve eylem yasağı gerekçe gösterilerek engellenmek istenen basın açıklaması,  Sağlık Emekçilerinin ise açıklamaya kararlı olmasına polis, plastik mermi ve biber gazıyla saldırarak 3 yöneticiyi darp ederek gözaltına aldı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, SES Ankara Şube Yürütme Kurulu üyesi Adem Bulat ve Ankara Tabip Odası’ndan Onur Naci Karahancı tekme-tokat-biber gazı işkencesi sonucunda gözaltına alındı.

Eylemi gerçekleştiremeyen sağlık emekçileri saldırının ardından gözaltına alınan yöneticilerin götürüldüğü hastaneye yürüdü.

Gözaltılar aynı hastanede yapılan muayenenin ardından serbest bırakıldılar.

polis_saldirisi_1_14mart2018

polis_saldirisi_2_14mart2018

polis_saldirisi_3_14mart2018

polis_saldirisi_4_14mart2018