Anasayfa » MANŞET » SAĞLIKTA, ŞİDDET DURMUYOR!
SAĞLIKTA, ŞİDDET DURMUYOR!

SAĞLIKTA, ŞİDDET DURMUYOR!

ztb_şiddet_4

27  Mart 2018 Salı günü Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde , Yüksek Riskli Gebelikler Bölümünde Dr. Ayşe Kırbaş, Dr. Atahan Toyran, ve güvenlik görevlisi Yunus Keskin ve hastane güvenlik personeli hasta yakınları tarafından darp edildi.

Sağlık Emekçilerine yapılan saldırı SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) Ankara Şube ve Genel Merkez Yönetimi, üyeler ve ATO (Ankara Tabip Odası) Ankara Şubesi yöneticilerinin ve TTB (Türk Tabipleri Birliği) Merkez Konseyi üyesi Dr. Selma Güngör’ün de katılımıyla bugün (28 Mart 2018 ) öğle saatinde bir basın açıklaması ile kınandı. Basın açıklamasında SES Ankara Şube Eş Başkanı Hüsnü Yıldırım, saldırıyı kınayan bir konuşma yaptı. Daha sonra  Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Vedat Bulut, ortak basın açıklamasını okuyarak, yaşanan saldırıyı  kınadı.

TTB adına Dr. Selma Güngörde saldırıyı kınayarak, sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Daha sonra SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara’da bir konuşma yaparak; sağlıkta şiddetin en önemli sebebinin son yıllarda uygulanan sağlık politikaları olduğunu belirterek şiddetle ilgili yasanın bir an önce çıkarılması gerektiğini vurguladı.

ztb_şiddet_1

ztb_şiddet_2

ztb_şiddet_3