Anasayfa » MANŞET » ŞİDDET SAĞLIĞI ÖLDÜRÜYOR. ARTIK YETER ; SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN
ŞİDDET SAĞLIĞI ÖLDÜRÜYOR. ARTIK YETER ; SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN

ŞİDDET SAĞLIĞI ÖLDÜRÜYOR. ARTIK YETER ; SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN

SAĞLIKTA ŞİDDET CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR !

29 Aralık 2019’da akşam saatlerinde İzmir Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Park ve Torbalı Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Harun Gülcemal’in eşi Hatice Gülcemal evlerinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaşamlarını kaybettiler. Saldırıda Dr. Vildan Park ve Dr. Harun Gülcemal yaralandı.

Sağlık emekçilerine yapılan her saldırının ardından sadece “kınayan” yetkililer yine şaşırtmadı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  “Bu menfur cinayetleri en ağır şekilde kınıyorum. Konunun her boyutuyla bizzat takipçisi olacağım” dedi.

Sağlık meslek örgütlerinin, sağlık emekçilerine karşı giderek artan şiddetin yıkıcılığına dikkat çekme çabalarını duymayan , görmeyen  yetkilerin, kınamaktan öteye varmayan açıklamalar yerine  caydırıcı önemleri biran evvel almaları hayatidir!

Toplumun her kesimine yayılan şiddetin sağlık emekçilerine olduğu kadar ; kadınlara, çocuklara, emekçilere, göçmenlere yönelmesi tesadüf değildir. Cezasızlık toplumun büyük bir kesimini kapsayan şiddet suçlarının artışında en büyük etkendir. En küçükten başlayarak , sözlü şiddetin görülmezden gelmesi sonu katledilmeye varan vahim sonuçlar doğurmaktadır. Yaşatmayı meslek edinen sağlık emekçilerinin böylesine kör şiddetlerle katledilmeleri asla kabul edilemez!

Bütün sağlık meslek örgütlerinin şiddete karşı dilini, eylemini ortaklaştırmaya, hükümeti ve tüm yetkilileri de bir an evvel sağlıkta şiddetin durdurulması için acilen gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz.!