Anasayfa » Genel » MAHMUT KONUK  DERHAL SERBEST BIRAKILSIN
MAHMUT KONUK  DERHAL SERBEST BIRAKILSIN

MAHMUT KONUK  DERHAL SERBEST BIRAKILSIN

ÜYEMİZ MAHMUT KONUK  DERHAL SERBEST BIRAKILSIN
Sendikamız üyesi Mahmut Konuk’un hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasına karşı SES Ankara Şube ve SES Genel Merkez Yöneticilerinin katılımıyla bir basın toplantısı yapıldı. Basın toplantısına SES Eş Genel Başkanı İBRAHİM KARA, Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Çalağan ile SES Ankara Şube Eş Başkanı NAZAN KARACABEY, SES Ankara Şube Sekreteri YÜKSEL DELİCE ve Mahmut KONUK’UN kızı Avukat EVİN KONUK katıldı.
BASIN METNİ

Sendika üyemiz Mahmut Konuk, 13.08.2020 tarihinde sabah yapılan operasyon ile hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmış olup halen daha hukuksuz bir şekilde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde tutulmaktadır.

Üyemizin şeker ve prostat gibi güncel sağlık sorunları bulunmakta olup bu husus hem şubemiz avukatının ilgili kolluk birimine intikali esnasında hem de savcılık dosyasına gönderilen yazılı beyan ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının görüşlerine sunulmak suretiyle belirtilmiştir. Her ne kadar bu konuda ilgili talepler gerçekleştirilmişse de iş bu taleplere yönelik olumlu bir hukuki dönüş alınamamıştır.

İlaveten pandemi koşullarının üyemizin sağlık sorunları ile birleştiği takdirde telafisi mümkün olmayacak derecede ağır sonuçların doğmasına sebebiyet vereceği de ortada olup üyemiz Mahmut Konuk’un serbest bırakılması gerekliliğini bir kez daha vurgulama zorunluluğumuz doğmuştur.

Belirtilenler uyarınca; sendikal faaliyetleri ile ön plana çıkan üyemiz Mahmut Konuk hakkında gerçekleştirilen tüm işlemlerin takipçisi olduğumuzu belirtir, yaşanacak her türlü sağlık sorunundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile ilgili kolluk personelinin sorumlu olduğunu kamuoyu ile saygılarımızla paylaşırız.  17.08.2020