Anasayfa » Genel » KREŞ HAKKI TALEBİMİZ
KREŞ HAKKI TALEBİMİZ

KREŞ HAKKI TALEBİMİZ

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin Kreş Hakkı için Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğüne başvurduk.

SAYI   : 2020/117                                                                                               03/12/2020

KONU: KREŞ TALEBİ

ANKARA VALİLİĞİNE / İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE

Pandemi süresince başta Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri ve Hıfzıssıhha Kurul Kararları kapsamında alınan;

-Dönüşümlü çalışma, daraltılmış mesai, idari izinler, ücretli izinler gibi kendimizi, ailemizi ve toplumu korumaya yönelik hiçbir düzenlemeden faydalandırılmadık,

-Bu düzenlemelerden faydalanmadığımız gibi daha fazla enfeksiyona maruz kalmamıza neden olan düzenlemelerle karşılaştık.

-Sağlık Bakanlığının 27/10/2020 tarihli kararı ile sağlık emekçilerine yönelik alınan izin, ücretsiz izin, emeklilik ve istifa ve çekilme haklarımız yasağı bizleri ve ailelerimize yönelik sorunlar yaşamamıza neden olmuştur.

-Ankara Valiliği’nin 10 Yaş ve daha küçük yaşta çocukları olan personelin ikinci bir emre kadar evden çalışması düzenlemesinden de faydalandırılmadık.

-Sağlık Müdürlüğünün  02/12/2020  tarihli kararı ile  İlimizde uygulanan daraltılmış mesai düzenlemesi olan 10.00 ile 16.00 arası mesai düzenlemesinden sağlık emekçilerinin yararlandırılmayacağını gördük.

Yukarıda alınan idari düzenlemeler ve görevlendirmeler, arttırılmış mesailer (nöbet, icap vb), 7 gün 24 saate varan  tüm kurumlarda kesintisiz hizmet, filyasyon gibi görev tanımımızda olmayan iş yükü, bizleri ve ailelerimizi mağdur etmektedir.

Toplumun genelini korumaya yönelik hiçbir tedbirden biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri yararlandırılmazken, pandemi kapsamında alınan/alınmayan kararlar nedeniyle yaşadığımız sorunlar da görmezden gelinmektedir.

Tüm bu zorlaşan şartlar üzerinde toplumun geneline ilişkin okul, anaokulu, kreşlerin kapatılması nedeniyle çocuklarımızın bakımlarına yönelik sorunlar yaşamaktayız.

Pandemi öncesi Sağlık Bakanlığın tarafından,  bugüne kadar 7 gün 24 saat hizmet veren kreş talebimizin karşılanmaması ve görülmemesi nedeniyle bugün İlimiz ve ülkemizin genelinde sağlık emekçilerine yönelik hizmet veren kreşler bulunmamaktadır.

Bu kapsamda;

  • Sağlık kurumlarda haklı talebimiz olan 7 /24 saat kreş talebi karşılanıncaya kadar, geçici süreli bütün sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin taleplerini karşılayacak sayıda, İlimizdeki sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yönelik ücretsiz hizmet veren kreş ve anaokullarının açık bırakılması,
  • Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yoğunluklu olarak hizmet vermesi ve arttırılmış mesai nedeniyle çocuklarına yönelik eğitim desteğinin verilmesini,

Talep Ediyoruz.

         Meryem GÖNBE                                                  Nazan KARACABEY

    Şube Kadın Sekreteri                                                Şube Eş Başkanı