Anasayfa » Genel » SENDİKAL FAALİYET SUÇ DEĞİLDİR! MAHMUT KONUK SERBEST BIRAKILSIN
SENDİKAL FAALİYET SUÇ DEĞİLDİR! MAHMUT KONUK SERBEST BIRAKILSIN

SENDİKAL FAALİYET SUÇ DEĞİLDİR! MAHMUT KONUK SERBEST BIRAKILSIN

Tutuklu yargılanan Sendikamız kurucularından ve şube işyeri temsilcimiz Mahmut KONUK’’un yarın ( 9 Aralık 2020) yapılacak duruşmada tahliye edilmesi talebimiz, basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu.

SENDİKAL FAALİYET SUÇ DEĞİLDİR! MAHMUT KONUK SERBEST BIRAKILSIN

Sendikamız kurucularından ve şube işyeri temsilcimiz Mahmut KONUK’  un KHK ile işine son verilmesi ile ilgili başlattığı direnişi sonlandırmak amacı ile alınan gözaltı sonrası tutuklama kararı almıştır.

9/12/20 tarihi saat: 14.00’da Mahmut KONUK’ un Ankara Adliyesinde gerçekleşecek duruşmasında hukuksuzluğun son bulması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.

Yapılacak duruşmada hakkında haksız hukuksuz iddiaların tümü Mahmut KONUK’ un KHK ile işinden ihracı sonrası başlattığı ve Anayasal hak olan eylem ve etkinliklerden ibarettir.

Mahmut KONUK ve KHK’ lı arkadaşlarımızın önce işlerinden daha sonra ise direnişlerini engellemek amacıyla özgürlüklerinin gasp edilmesi hukuki bir dayanağının olmadığını bilmekteyiz.

Bir an önce işyeri temsilcimiz Mahmut KONUK’ un serbest bırakılması ve tüm KHK’ lı arkadaşlarımızın işe iadesini bekliyoruz.

Ülkemizde son yıllarda üyelerimize yönelik baskıların son verilmesini ve bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Demokrasi, Özgürlük, Kardeşlik, Barış, ve Eşitlik yürüyüşünü sürdüreceğimizi ifade ediyoruz.

BİZ KAZANACAĞIZ

YAŞASIN EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ